45

een houten jaloezie als raambekleding

Een ruimte heeft muren, vloeren en een plafond. Deze kun je vullen met meubelen, accessoires en spullen waar je aan gehecht bent. Soms is dit genoeg en heb je direct een gezellige sfeer. Maar soms lukt het gewoon niet en vaak wordt mijn hulp ingeroepen als interieurstylist, omdat het niet goed lukt om de juiste sfeer te maken. Sfeer maak je namelijk ook met een goede kleurkeuze en door het gebruiken van een afgestemd lijnenspel.

het lijnenspel

Met rechte, gebogen en diagonale lijnen en de afstanden ertussen, kun je een kamer optisch beïnvloeden. Je kunt met horizontale lijnen een ruimte langer laten voelen en met verticale lijnen een ruimte hoger laten lijken… Maar een ruimte wordt vooral spannend, als je lijnen door elkaar gebruikt, want dan versterken ze elkaar. Versterk horizontale lijnen dus door er een extra lijn aan toe te voegen. Een goed idee is bijvoorbeeld een lange plank boven de hoekbank.
Of versterk horizontale lijnen door er een verticale lijn aan toe te voegen. Bijvoorbeeld een aantal hanglampen boven de lange eettafel of een strakke uplighter naast de hoekbank.
Een ander goed idee is om horizontale jaloezieën voor de ramen te gebruiken, dit kan veel sfeer brengen.

de houten jaloezie

Zelf vind ik houten jaloezieën erg mooi. Ze hebben door het gebruik van natuurlijke materialen, een luxe en warme uitstraling. Deze jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende breedte, zoals 27mm, 50mm en 65mm. Vaak zijn ze in verschillende houtsoorten verkrijgbaar. Het lijnenspel wordt nog groter als je ladderband gebruikt. Bij Doehetbudget.nl kun je mooie en voordelige jaloezieën vinden.

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply