42

Een hotelgevoel creëren in je slaapkamer

In tijden van drukte is er vaak iets wat we vergeten. Onszelf! Wijzelf zijn hartstikke belangrijk: we werken hard, vormen onderdeel van een gezin, zijn belangrijk op werk en op sociaal gebied. Voor onszelf zorgen is daarom niet alleen een beloning: het is hartstikke belangrijk om op deze manier bij te dragen aan je eigen gezondheid. Daarom geven we je in dit artikel tips voor het creëren van een hotelgevoel in je eigen slaapkamer.

Tip 1: Kies voor luxe dekbedden

Luxe kan je ervaren door het gebruiken van fijne dekbedden en mooie materialen voor dekbedovertrekken. Een dik dekbed, bijvoorbeeld donzen dekbedden, geeft het gevoel alsof je in een echte hotelkamer bent. Een dekbedovertrek van bijvoorbeeld linnen of satijn, draagt hier extra aan bij. Ook op gebied van kleur kun je uitpakken met luxe: een lichte stof, een streepje of een effen dekbed geven het gevoel alsof je op vakantie bent.

Tip 2: Een extra kussen op bed

In hotels zie je het vaker voorkomen: door extra kussens op je bed te plaatsen, creëer je een chique uitstraling. Vaak zie je dit terug in Amerikaanse slaapkamers. Het hoeft niet zo te zijn dat je vanaf nu iedere avond jezelf omringt met drie kussens. Wanneer je samen slaapt met een partner zou je elkaar nog eens kwijt kunnen raken tussen al het dons! Vaak zie je in series of films dat de acteurs de kussens naast zich neer leggen (of in een kast) en vervolgens alleen slapen op het hoofdkussen. Fijne tip!

Tip 3: Een plant of bloemen in de slaapkamer

Een hotel is vaak een plek waar je niet lang verblijft. Bloemen of planten in de kamer geven een gevoel van verzorging, aandacht en luxe in de slaapkamer. Beloon jezelf daarom ook met een bosje bloemen dat je wekelijks ververst. Niet alleen ziet dit er chique en stijlvol uit: bloemen ruiken ook nog eens heerlijk! Slapen in een verse geur.. Wie wil dit nu niet? Wil je geen bloemen in de slaapkamer? Kies dan voor een plant. Planten hoef je minder vaak te vervangen maar zorgen toch voor extra zuurstof in de ruimte. Extra fijn wanneer je slaapt! Vaak geef je bloemen eens per week water.

Tip 4: Houd het opgeruimd

Tenslotte creëer je een luxegevoel in de slaapkamer door jezelf een opgeruimde ruimte te gunnen. Gooi kleding direct in de was, laat niets slingeren en houd de kamer netjes. Hierdoor sta je ’s morgens niet op in een ruimte vol vieze kleding en ben je helemaal fris om een nieuwe dag te beginnen!

Kortom: investeer in jezelf en beloon jezelf met een hotelgevoel in je slaapkamer. Je bent het waard!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply