19

Een gids voor alle soorten tuinverlichting

Met de juiste tuinverlichting maak je jouw buitenruimte sfeervol en uitnodigend. Ook zorgen de lampen voor beter zicht, wat bijdraagt aan de veiligheid. Zo weet je zeker dat je ’s avonds geen opstapje over het hoofd ziet. Maar hoe bepaal je welke buitenlampen je precies nodig hebt? In deze blogpost geven we een aantal tips. Ook staan de meest gebruikte soorten tuinlampen voor je op een rij. Het is de ultieme gids voor tuinverlichting!

Welke tuinverlichting heb ik nodig?

Welke tuinverlichting je precies nodig hebt, is afhankelijk van een aantal zaken. Om te beginnen heeft het te maken met smaak en jouw persoonlijke voorkeur. Moeten de lampen vooral functioneel zijn of ben je op zoek naar echte sfeermakers? Onze tip is om basisverlichting, accentverlichting én sfeerverlichting met elkaar te combineren. Door al deze 3 vormen van verlichting toe te voegen, creëer je een goede balans. Houd daarnaast rekening met de stijl van jouw tuinontwerp.

Staande tuinlampen

Een staande tuinlamp zorgt voor goed zicht. Het wordt daarom vaak langs een tuinpad of rondom het terras geplaatst. Hele hoge tuinlampen springen direct in het oog en hebben daarom ook een decoratieve waarde. Lagere modellen zijn subtieler en gaan beter op in de omgeving. Het is maar net waar jij de voorkeur aan geeft. Op https://www.tuinvoordeel.eu/ vind je staande tuinlampen in diverse stijlen, formaten en materialen. Ook voor andere soorten tuinverlichting ben je hier op de juiste plek.

Staande tuinlampen

Tuinspots

Wil je een mooie boom, een waterornament of de wanddecoratie accentueren? Dan zijn tuinspots een goede aankoop. Je kunt zo’n prikspot heel eenvoudig in de tuin plaatsen en de positie van de lamp naar wens aanpassen.

Grondspots

Grondinbouwspots zijn modern en nemen geen ruimte in beslag. Je kunt het goed inzetten als accentverlichting, bijvoorbeeld onder een rij met bomen of langs een pad. Tip: plaats een grondspot vlakbij een muur zodat het licht mooi wordt verspreid.

Wandlampen

Wandlampen zijn zowel sfeervol als functioneel. Wandinbouwspots plaats je vrij laag in de gevel of een muurtje. Het licht schijnt schuin naar beneden, zodat het voetpad of het terras goed wordt belicht. Zoek je juist een sfeervolle tuinlamp? Kies dan een wandlamp met een mooi design. Deze monteer je hoog aan de wand of onder de overkapping.

Tafellampen

Tafellampen voor in de tuin zijn vaak draadloos, zodat je ze gemakkelijk kunt verplaatsen. Denk aan een lantaarn met LED verlichting of een solar tafellamp. Deze buitenlampen zijn voornamelijk bedoeld als sfeermakers.

Lichtsnoeren

Met een lichtsnoer maak je de tuin romantisch en feestelijk. Drapeer het op een nonchalante manier over het terras of hang het snoer in een boom.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply