34

Een prachtige tuin met keramische buitentegels

Het aanbod keramische buitentegels is ontzettend groot. Voor elke denkbare stijl is een passende keramische tegel te vinden. Een keramische buitentegel is machinaal vervaardigd en bestaat uit klei met daarop een print die is ontworpen. De afgelopen jaren is de keramische tegel sterk opgekomen en steeds verder doorontwikkeld. Dit heeft ervoor gezorgd dat de keramische buitentegel zelfs kan concurreren met natuursteen terrastegels. De prints zijn zo gedetailleerd dat ze nog nauwelijks te onderscheiden zijn van een natuursteen tegel. Ook andere stijlen worden nagebootst, denk aan betonlook en houtlook buitentegels. Er vinden niet alleen doorontwikkelingen plaats die betrekking hebben op de uitstraling van de tegel, ook worden er nieuwe diktes, combinaties en systemen ontwikkeld voor keramische buitentegels. In deze blog vertellen we er meer over!

1. Keramische buitentegels 2 cm dik

De meest traditionele keramische buitentegel is de tegel met een dikte van 2 cm. In deze dikte is het aanbod keramische buitentegels momenteel nog het meest uitgebreid. Een keramische tegel 2 cm dik kan verwerkt worden in de gestabiliseerde zand, de tegels worden meestal ook ingevoegd zodat er geen onkruid tussen de voegen groeit.

2.Keramische buitentegels 3 cm dik

De keramische buitentegel met een dikte van 3 cm is de afgelopen jaren in opkomst gekomen. De verandering van 2 naar 3 cm dik zorgt ervoor dat een keramische terrastegel direct op de gele zand verwerkt kan worden. De tegels zijn in aanschaf duurder dan een keramische tegel 2 cm dik, maar de verwerking op gele zand zorgt voor een kostenbesparing. Het aanbod keramische buitentegel 3 cm dik is kleiner dan het aanbod van 2 cm dik, maar er is nog altijd ruim voldoende keuze!

3. Keramiek op betontegels

Een variant op de keramische buitentegel die ook al enkele jaren op de markt is, is de keramiek op beton terrastegel. Zoals de naam al aangeeft is dit een tegel die bestaat uit keramiek in combinatie met beton. De tegel bestaat uit een betonlaag van 3 of 4 cm dik met daarop een toplaag van 1 cm hoogwaardig keramiek. Het voordeel van deze combinatie is ook weer de eenvoudige verwerking direct op de gele zand. Het aanleggen van een kostbare betonnen fundering is niet nodig, wat kosten bespaart. De keramiek op betontegels van het merk CeraDeco bevatten geïntegreerde afstandhouders waardoor de tegels eenvoudig op een gelijkmatige afstand ten opzichte van elkaar gelegd kunnen worden.

Tegels in de tuin

4. Waterdoorlatende buitentegels

Een nieuwe ontwikkeling in de keramiek zijn de waterdoorlatende buitentegels, een voorbeeld daarvan is de X1 keramische buitentegel van Tile System X. Dit gepatenteerde product zorgt ervoor dat regenwater via de voegen van de keramische tegels direct aan de grond wordt afgegeven. Het doel van deze uitvinding is het ontlasten van rioleringen en afvoergoten die overbelast raken door de hevige regenval. Dit toekomstbestendige product zorgt ervoor dat je tuin ‘water klaar’ is. In diverse gemeentes is het zelfs mogelijk om subsidie te ontvangen voor dit soort ontwikkelingen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply