33

een freeprintable kalender voor mei

kalender

de kalender van mei in het teken van de moestuin…

En ja hoor… de maand mei komt er alweer aan. En wat komt er het eerste op: in mei leggen alle vogels een ei. Maar volgens mij klopt daar niets van, want ik zie overal al pulletjes zwemmen en nestjes vol eieren liggen. Maar dat de maand mei een lekkere maand gaat worden, dat geloof ik wel! Mei is een geliefde maand vanwege alle vrije dagen.

Wat zit er allemaal in het vat:
1 mei: dag van de Arbeid
3 mei: dag van de lach
4 mei: dodenherdenking
5 mei: bevrijdingsdag
10 mei: moederdag
14 mei: hemelvaartsdag
15 mei: ijsheiligen
25 mei: tweede pinksterdag

Het is de maand van de groei en bloei. Tijd om hard aan het werk te gaan in de moestuin. Halverwege mei is het ijsheiligen en dat betekent dat er geen vorst meer aan de grond komt. Je kunt de laatste dingen gaan zaaien, want nu kunnen de kleine plantjes niet meer kapot vriezen. Tijd dus om de bonen te leggen, komkommer te zetten en een nieuwe zaai-ronde te gaan beginnen. Bij mij staat alles al klaar om aan de gang te gaan… nog even wachten.

Deze maand staat de kalender van de maand in het teken van tuinieren. Ik doe het graag en moest voor mezelf een planning maken. Kon ik het net zo goed voor jullie doen… Je kunt de pdf van de kalender gewoon downloaden (kalender mei ) en dan thuis op je printer uit printen. Hang haar op de koelkast, je kweekkas of op je prikbord… Wat jij wilt.

Zoek je nog handige moestuin weetjes of andere tips, lees dan het bericht van deze week eens door. Ook kun je eens rondkijken op mijn pinterestbord moestuin.

kalender

de kalender en de zaden liggen al klaar…

kalender

de kalender van de maand mei, die thuis kunt uitprinten…

 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply