42

een adventskalender om af te tellen

adventskalender

de adventskalender met blaadjes om te scheuren…

Met rasse schreden komt kerst eraan. Ik ben druk bezig om ideeën te verzamelen en voorbeelden te maken voor leuke zelfmakers voor kerst. Wie weet zit er iets tussen waarmee jij een leuke kerst-sfeer in huis kunt maken. Vorig jaar heb ik een kerstmagazine gemaakt met veel inspiratie en zelfmaak-ideetjes. Sommige dingen passen goed bij de trends van dit jaar… dus kijk haar gerust nog eens door!

een adventskalender

Ieder jaar is het weer een leuke sport om een leuke adventskalender te maken… Dit jaar wil ik graag een countdown doen, waarbij ik iedere dag een leuke activiteit online ga zetten. Om half 9 ’s morgens komt een idee online, die je samen met je kinderen (of alleen) kunt doen. Soms is het een zelfmaakidee, soms een activiteit, soms een spelletje en soms een tekenopdracht. Ze zijn eenvoudig en snel te doen en brengen je langzaam in kerst-sfeer. Omdat ik ook meedoe aan een bloggers countdown rondom kerst, is er dit jaar dus extra veel inspiratie te vinden…

Omdat een echte adventskalender gewoon leuk is, heb ik een papieren variant gemaakt. Deze vertelt alvast een klein beetje wat er die dag te doen zal zijn. Ben je nieuwsgierig dan kun je vast spieken…

IMG_0193Hoe maak je de adventskalender

De kalender bestaat uit 2 delen:
* Deel 1 is een houten bord waar je de kalender tegen aan kunt hangen. Deze kun je zelf maken, heb je hier geen tijd voor dan kun je het  misschien op een klembord maken.
Ik heb een driehoek gezaagd die ik geverfd heb met de dip dye techniek. Ik heb 3 kleuren aquarelverf gebruikt, namelijk blauw, groen en wit. Ik heb hier 3 kleuren van gemaakt: blauw-groen, groen en licht groen. Die kleuren heb ik in 3 lagen onder elkaar gezet. Daarna heb ik met een natte kwast deze over de hele boom omhoog gestreken. Zo krijg je duidelijk kleurverloop en kun je toch de houtnerf zien. Daarna heb ik er een spijker in geslagen waar ik de adventskalender heb gehangen.

IMG_0414*Deel 2 is de free printable ( adventskalender #countdown )die je thuis kunt uitprinten en iedere dag kunt afscheuren. Je hoeft de kalender alleen maar uit te printen, door de midden te knippen en met een perforator een gaatje in te prikken. Je hangt het dan zo aan de spijker. Denk eraan dat je de blaadjes in de goede volgorde ophangt. De cijfers moeten aftellen!

Op 1 december begint de #countdown. Ik hoop dat je steeds even kijkt en dat je er veel plezier aan beleeft! Tot dan!

adventskalender

de pdf die je kunt uitprinten

adentskalender

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply