37

een alarmsysteem voor je huis

Wil je in deze donkere tijden je huis wat beter beveiligen, dan zijn er veel mogelijkheden.
Technisch gezien is een alarmsysteem een elektronisch systeem dat een alarm geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Met behulp van camera’s of andere sensoren helpt een alarmsysteem met het beschermen van je spullen tegen bijvoorbeeld inbraak of brand. Wanneer een alarmsysteem gevaar detecteert, geeft het een signaal af en verder heeft een zo’n systeem vaak ook een preventieve werking: inbrekers zullen minder snel een poging doen als er een alarmsysteem is. Er zijn drie verschillende systemen:

 

Draadloze alarmsystemen

Draadloze alarmsystemen zijn systemen die zonder bedrading aangelegd kunnen worden, waardoor ze vaak makkelijk te installeren zijn. Ze werken op batterijen die af en toe vervangen moeten worden. Deze systemen communiceren met elkaar via geluidsgolven, deze frequentie is vrij van storingen en is bijna niet te saboteren.

 

Bekabelde alarmsystemen

Zoals de naam al zegt, maakt dit alarmsysteem gebruik van kabels om de verschillende sensoren en camera’s onderling te verbinden. Qua kwaliteit zit er tegenwoordig weinig verschil meer tussen bekabelde en draadloze systemen. Doordat de installatie van bekabelde beveiligingssystemen vaak lastiger en dus duurder is, gaat de voorkeur meestal uit naar draadloze systemen.

 

Hybride alarmsystemen

Dit zijn systemen die bestaan uit een combinatie van draadloze en bekabelde componenten en zijn meer geschikt voor het beveiliging van grotere bedrijven dan voor een woonhuis.

Weet je niet precies welke beveiliging het beste bij je huis past en wil je geadviseerd worden over de verschillende beveiligingssystemen? Laat je dan voorlichten door een specialist, die kan je namelijk adviseren aan de hand van een risicoklassenindeling, waarbij ze een inschatting zullen maken van het risico van inbraak…

 

want wist je dat…

– een huis met een makkelijk te bereiken kelderraam een hoger risico heeft op inbraak..
– hoe beter en gecompliceerder de sloten van je woning zijn, hoe kleiner het inbraakrisico is…
– door het beveiligen van ramen en kozijnen je voor 90% minder kans op inbraak hebt...
– door het beveiligen van je kozijnen en ramen je de premie voor de woonhuis- en inboedelverzekering kunt verlagen..

Redenen genoeg om er toch eens goed over na te denken, op de site van alarmsysteem-weetjes.nl kun je veel informatie vinden en kun je offertes aanvragen. Succes!

Bewaren

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply