39

Doe het zelf met hout in de tuin

hout

veel houtwerk op de veranda via

Er zijn veel houtsoorten waarmee je zelf aan de slag kunt en die goed in de tuin gebruikt kunnen worden. Een prettig houtsoort om mee te werken is Douglas hout. Dit hout is heel goed te bewerken, het is duurzaam en het is een relatief goedkope houtsoort. Het heeft een vrij rechte nerf en is behoorlijk sterk en daarom ideaal hout om in de tuin mooie spullen mee te maken.

Kleine klussen

Er is zoveel te maken met deze houtsoort, dat eigenlijk alleen je eigen fantasie je beperkt. Je kunt bijvoorbeeld een tuinbankje bouwen door met balken te werken in plaats van met planken. Een picknicktafel maken, plantenbakken timmeren of een loungebed ervan maken.

 

Grote klussen

Met dit hout kun je complete dakconstructies bouwen, tenminste…. wanneer je weet hoe het moet. Daarnaast kun je met dit hout  ook andere grote klussen maken en behoren terrasvlonders, terrasoverkappingen en blokhutten ook tot de mogelijkheden.

 

Aan de slag met hout in de tuin

Wanneer je aan het werk gaat, zorg dan dat de volgende zaken op orde zijn:

*Is er genoeg ruimte beschikbaar?
Jouw project kan soms wel even wat tijd in beslag nemen. Het werkt erg prettig wanneer je de materialen bij elkaar kunt bewaren, ook wanneer je even niet aan het werk bent. Dan hoef je niet iedere keer alles helemaal op te ruimen.

*Is mijn werkplek opgeruimd?
Het lijkt logisch, maar het wordt vaak als snel een troep wanneer gereedschappen niet op hun plek terug gelegd worden en zaagsel en houtafval blijft liggen. Wanneer je opgeruimd werkt houd je meer overzicht en ben je nooit spullen kwijt

*Welke materialen ga ik gebruiken?
Het gaat hier niet alleen om het houtsoort, maar ook om de gereedschappen en de verf die je erbij gebruikt. Zorg dat alles handig te gebruiken is bij deze houtsoort.

*Waar plaats ik het eindresultaat?
Er van uitgaand dat het resultaat echt heel mooi wordt, dan wil je deze graag in je eigen tuin plaatsen. Zorg dan dat je vooraf goed gemeten hebt welke afmetingen je kunt toepassen, zodat je achteraf niet voor de vervelende verrassing komt te staan dat jouw bouwwerk niet past.

*Heb ik een goede tekening?
Misschien dat een meubelmaker het kan, maar wanneer het niet je dagelijks werk is, dan is een bouwtekeningen wel erg belangrijk. Er zijn tekeningen op internet te vinden. Soms kun je deze tegen een vergoeding downloaden, dat is niet vreemd.

 

Het allerbelangrijkste is dat je plezier hebt in de klus. En ook wanneer het even tegenzit, laat dan de moed niet zakken. Als het eenmaal klaar is, dan is het eindresultaat nog meer iets om trots op te zijn.

hout in de tuin

een bouwtekening om aan de slag te gaan via

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply