22

DIY: Zelf gedraaide kaarsen maken

Het is je vast niet ontgaan: gedraaide kaarsen zijn hot! Je ziet de stijlvolle kaarsen overal op internet voorbij komen. Vooral op Instagram is het een hele grote hit. Niet alleen omdat de kaarsen er zo geweldig uitzien, maar ook omdat je ze eenvoudig zelf kunt maken. Twisted kaarsen maken is helemaal niet moeilijk. Je moet alleen even weten waar je rekening mee moet houden. Daarom delen we vandaag een handig stappenplan en een aantal praktische tips. Veel succes en plezier!

Gedraaide kaarsen zelf maken: dit heb je nodig

Voor deze twisted candles DIY heb je maar een paar dingen nodig, namelijk:

  • Kandelaarkaarsen
  • Vaas of grote kan met warm water
  • Deegroller (of iets anders waar je de kaars plat mee kunt rollen)
  • Egale ondergrond

Stap 1: Kies geschikte kaarsen

Om dit Do It Yourself project te laten slagen, is het heel belangrijk om gebruik te maken van de juiste kaarsen. Niet iedere kandelaarkaars is geschikt. Sommige kaarsen hebben namelijk een witte basis en alleen een gekleurde laag aan de buitenkant. Als je deze gaat verhitten en draaien, zal de mooie kleur helemaal verdwijnen. Gebruik daarom alleen kandelaarkaarsen die volledig gekleurd zijn – dus ook van binnen.

Stap 2: Vul de kan met warm water

Het is het beste om een grote vaas of kan te gebruiken in plaats van een platte bak. Hier kun je de kaarsen namelijk rechtop in laten staan. Let op: vul de kan met warm water, niet met kokend water. Als je de kaars in kokend water stopt, smelt het helemaal weg.

Stap 3: Laat de kaarsen weken

Zet de kaarsen rechtop in het water en laat ze ongeveer 15 minuten weken. Zorg ervoor dat de lontjes droog blijven. Check regelmatig of de kaarsen al een beetje buigzaam zijn. Wacht niet té lang, want dan worden ze te slap om te draaien.

Stap 4: Rol de kaarsen plat

Leg de kaarsen op een egale ondergrond en maak het voorzichtig wat platter. Dit kan met een deegroller of gewoon met je handen. Zorg ervoor dat de onderkant gewoon rond blijft, anders past de kaars niet meer in een kandelaar.

Stap 5: Draai de kaarsen

Nu kun je eindelijk de kaarsen draaien! Bepaal zelf de vorm en het aantal draaien. Je kunt er lekker mee experimenteren.

Stap 6: Laat de kaarsen afkoelen

Als je helemaal tevreden bent met het resultaat, laat je de kaarsen goed afkoelen. Zodra ze helemaal hard zijn geworden, kun je ze in je favoriete kandelaar plaatsen.

Ben je niet zo’n creatieveling of heb je geen zin in een DIY project? Dan kun je natuurlijk ook kant-en-klare gedraaide kaarsen kopen. De winkels en webshops staan er vol mee. De gedraaide kaarsen van Hay zijn bijvoorbeeld erg mooi!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply