42

DIY: Je trapkast een nieuw leven geven

Of je het nu de kelder, de opslag, het Harry Potter kamertje of de trapkast noemt; de functie is voor veel huishoudens hetzelfde. Een extra opslagruimte waar meestal etenswaren en dranken worden opgeslagen. Wanneer we ons huis inrichten wordt de trapkast vaak overgeslagen. In veel huizen is het een wat knullige ruimte met een paar stoffige planken en kratten, volgepropt met alles wat erin past. Eigenlijk is dit enorm jammer. Je kan de trapkast namelijk heel efficient en doelgericht inrichten. Daarbij kun je er ook gewoon iets enorm leuks van maken!

Opslag

Breng die extra opslagruimte in huis naar een nieuw niveau. Door het eens helemaal leeg te halen, goed schoon te maken en eventueel zelfs een likje verf te geven, is het direct een totaal andere ruimte. Door vervolgens met een simpel kant-en-klaar opbergsysteem te werken kun je de ruimte optimaal benutten. Je kan natuurlijk ook zelf aan de slag en met planken opslagruimte creëren. Probeer de ruimte ook zoveel mogelijk onder te verdelen om optimaal gebruik te kunnen maken van de ruimte die je tot je beschikking hebt.

DIY trapkastBron afbeelding

Wijnkelder

Zo kun je van die donkere, stoffige ruimte een super deluxe wijnkelder maken. Dit kost je niet eens zo veel moeite. Een beetje handige Harry komt met de juiste materialen al een heel eind. Mocht je wat minder handig zijn dan kun je in veel winkels ook kant en klare wijnrekken kopen. Of je geeft er zelf een creatieve draai aan en gebruikt bijvoorbeeld rieten manden in een leuke IKEA stellage om de wijn in op te slaan. Je kan het helemaal aankleden zoals je zelf wilt!

DIY trapkast
Bron afbeelding

Mini bibliotheek

Als echte boekenwurm is een eigen bibliotheek alles wat je nodig hebt. Die stoffige trapkast biedt daar de perfecte ruimte voor. Maak gebruik van een opslagsysteem of planken aan de muur om al je boeken op uit te stallen. Je kan zelfs een vitrine centraal plaatsen om je favoriete boeken direct binnen handbereik te hebben!

DIY trapkast
Bron afbeelding

Relax hoekje

Altijd al graag een plekje voor jezelf willen hebben in je woning? Je kan er nu een maken! Door de trapkast leeg te halen en leuk aan te kleden, maak je het al snel een fijnere ruimte om te zijn. Plaats er een fijne bank, wat lekkere kussens en eventueel zelfs een tafeltje in om het een fijn plekje voor jezelf te maken. Een andere optie is natuurlijk het plaatsen van een bureau en goede verlichting om er zo een kleine privé werkplek van te maken!

Image result for trapkast inrichten
Bron afbeelding

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply