54

DIY: stap voor stap een stoel stofferen

Do It Yourself: het mooi maken van oude spulletjes is een creatieve activiteit die nu al een flinke poos in opkomst is en een grote bron van inventiviteit en stijlontwikkeling blijkt te zijn. Het is niet alleen leuk, maar ook erg gemakkelijk om je eigen stempel te drukken op iets ouds. In dit artikel willen we je laten zien hoe leuk het is om een oude stoel te stofferen.

Stap voor stap je stoel stofferen

Wanneer het gaat om nieuwe bekleding voor meubels zijn er veel factoren die je moet overwegen. Is het bijvoorbeeld wel de moeite waard om te investeren in het oude meubel? Durf je het zelf aan of besteed je het liever uit? Uit welke materialen kun je allemaal kiezen? Wij begeleiden je graag stap voor stap bij jouw DIY project.

1.      Is het wel de moeite waard?

Is het wel de moeite waard om nog te investeren in je oude stoel? Het is de moeite waard wanneer de prijs van de nieuwe stoffering niet meer dan 40% van de totaalprijs van de stoel overstijgt. Want uiteindelijk wil je natuurlijk wel een oud en waardevol model met een mooie, nieuwe look toch?

En natuurlijk moet je een oud meubelstuk van veel waarde, een stoel die veel voor je betekent, gewoon opknappen wanneer je dit wilt.

2.      Materiaalkeuze

Het kiezen van het juiste materiaal is één van de belangrijkste en ook één van de moeilijkste keuzes die je moet maken. Qua materialen en qua kleuren zijn er namelijk heel erg veel mogelijkheden. Het is belangrijk om in je achterhoofd te houden op welke manier de stoel gebruikt wordt: is het een sierstuk of wordt er veelvuldig op gezeten door volwassenen en kinderen? Hiervan hangt het namelijk af hoe sterk en robuust het materiaal moet zijn.

3.      Het stofferen zelf

Ben je eruit dat de stoel nog zeker het stofferen waard is en heb je het juiste materiaal gevonden Dan begint het echte werk: het stofferen zelf.

Drie regels:

  • Is de stoel oorspronkelijk bekleed met nietjes of spijkers? Het is aan te raden om deze methode na te bootsen bij de nieuwe bekleding.
  • Zorg altijd voor ruim voldoende stof of genoeg reststukken om een lapwerk te maken.
  • Verwijder de oude stof voorzichtig en gebruik deze als patroon voor de nieuwe stoffering: zo heb je gegarandeerd de juiste vorm te pakken.
  • Vraag iemand om je te assisteren bij het stofferen.

Niet zo handig?

Ben je niet zo handig, heb je geen creatieve uitspatting of heb je gewoon geen tijd? Geen probleem. Je kunt er namelijk ook gewoon voor kiezen om je stoel te laten stofferen door een professioneel bedrijf. Een bedrijf als Habes houten vloeren, meubelen, totaalinterieur. De mogelijkheden om je stoel te laten stofferen, zijn erg uitgebreid: van klassiek tot modern en van stof tot leer en pu-leer.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply