36

DIY: Papieren narcissen knutselen als decoratie

Het is een hele leuke activiteit met je kind; papieren narcissen knutselen. Het brengt meteen het vrolijke lentegevoel in huis! Je kunt de narcissen gebruiken als decoratie in een vaasje of op een dienblad. Het voordeel van deze papieren bloemen is dat ze natuurlijk geen water nodig hebben. Ideaal voor mensen die alle planten en bloemen laten verwelken. Het kost je maar een middagje tijd en je hebt er de hele lente plezier van.

Zelf aan de slag met papieren narcissen: wat heb je nodig?

Je kunt heel eenvoudig zelf papieren narcissen maken met de volgende spullen:

  • Geel papier
  • Groen papier
  • Schaar
  • Lijm
  • Groene verf
  • Kwastje
  • Grote prikker of dik ijzerdraad

Stap 1: Knip de bloembladeren

Hoe maak je papieren narcissen? Begin met het knippen van de bloembladeren zoals op de bovenstaande afbeelding. Hiervoor gebruik je het gele knutselpapier. Per bloem heb je ongeveer 6 bladeren nodig.

Stap 2: Plak de bladeren vast

Creëer de buitenkant van de bloem door de losse bladeren aan elkaar vast te plakken. Leg drie bloemblaadjes onderop en plak de andere drie bovenop. Zo krijg je een om-en-om effect. Laat in het midden een beetje ruimte vrij voor de kroon van de narcis.

Stap 3: Geef de narcis een kroon

De meeste narcissen hebben een mooie trompetvormige kroon. Dit is het middelste gedeelte van de bloem. Maak zelf zo’n kroontje door een halve cirkel uit het gele papier te knippen. Deze rol je vervolgens op tot een trechtervorm. Plak het vast met een beetje lijm en steek de kroon in het midden van de bloem.

Stap 4: Maak de steel van de narcis

Nu is het tijd om de steel van de bloem te maken. Hiervoor kun je een grote satéprikker gebruiken. Het is het allermooiste om deze prikker een groene kleur te geven met verf. Dik (groen) ijzerdraad is ook een goede optie. Zolang het maar een stevige basis is voor de steel van de narcis.

Stap 5: Bevestig de steel, meeldraden en de stamper

Breng de bloem ‘tot leven’ door ook een stamper en een paar meeldraden vast te plakken. Dit doe je door een paar gele sprietjes papier aan de binnenkant van de kroon te bevestigen. Maak daarna ook de steel vast aan de narcis.

Stap 6: Geef de narcis groene bladeren

Knip een aantal smalle, lange bladeren en plak deze vast aan de steel. Dit maakt de bloem helemaal af!

Tadaa! Na 6 stappen zou dit ongeveer het fleurige resultaat moeten zijn. Gebruik de papieren narcissen als decoratie op de eettafel, in de vensterbank of in je thuiskantoor.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply