46

DIY: Papieren gelukskoekjes voor Nieuwjaar

Veel mensen komen op oudejaarsavond gezellig samen voor een drankje, een paar oliebollen en vooral om herinneringen van het afgelopen jaar boven te halen. Ben jij dit jaar verantwoordelijk voor het feestje? Dan is het leuk om aan het einde van de avond (of begin van de ochtend) een gelukskoekje als cadeautje mee te geven. Je kunt dit natuurlijk ook overdag al uitdelen om mensen een fijn nieuw jaar te wensen. In dit artikel laten we stap voor stap zien hoe je een papieren gelukskoekje kunt maken. Dat is namelijk een stuk makkelijker dan een echt koekje. Je kunt het dus nog last minute in elkaar knutselen!

Papieren gelukskoekjes maken: wat heb je nodig?

Voor deze eenvoudige Do It Yourself heb je maar een paar spullen nodig:

  • Vrolijk gekleurd papier
  • Wit papier
  • Schaar
  • Lijm
  • Potlood en/of pen
  • Rond voorwerp om over te trekken (bijv. de plastic deksel van een chips koker)

Stap 1: Schrijf de wensen op

Knip uit het witte papier een aantal kleine strookjes. Hierop schrijf je een wens voor het nieuwe jaar. Dit kan iets simpels zijn als ‘Happy New Year’ of juist iets persoonlijks of creatiefs.

Stap 2: Maak cirkels voor de koekjes

Teken nu een aantal rondjes op een stuk gekleurd papier. Je kunt effen papier afwisselen met vrolijke prints. Knip deze rondjes netjes uit met de schaar.

Stap 3: Stop de wens in het koekje

Pak een strookje papier met een wens erop en leg deze op een papieren cirkel. Zorg ervoor dat de strook niet te veel uitsteekt aan de zijkant. Heb je een hele lange wens opgeschreven? Dan kun je het strookje eventueel dubbel vouwen zodat het wel past.

Stap 4: Vouw het papieren koekje

Vouw het papieren rondje dubbel en maak er een knik in met je vinger. Op de bovenstaande afbeelding kun je goed zien hoe dat moet.

Stap 5: Lijm het vast

Lijm de binnenkant van de knik vast zodat het papieren koekje niet open gaat.

Stap 6: Druk het voorzichtig vast

Druk het papieren koekje nu voorzichtig vast. Zorg ervoor dat je de ronde vorm niet indeukt door te hard te drukken. Herhaal vervolgens al deze stappen totdat je een hele schaal vol hebt met vrolijke fortune cookies.

Heb je de smaak helemaal te pakken? Bekijk dan ook onze andere zelfmaakideetjes voor oudejaarsavond of zoek een recept op voor echte eetbare gelukskoekjes. Wij wensen je alvast een hele fijne jaarwisseling!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply