37

DIY: Klaproos knutselen van papier

Het klaprozen seizoen is begonnen! Deze prachtige wilde bloemen bloeien van juni tot augustus. Je kunt ze ook als eenjarige plant in je eigen tuin zetten voor een fleurig resultaat. Vandaag hebben we een nieuw Do It Yourself idee wat alles te maken heeft met deze oranjerode bloem. We leggen stap voor stap uit hoe je zelf een klaproos van papier kunt knutselen. Leuk om samen te doen met (klein)kinderen of om jezelf creatief bezig te houden.

Zelf een klaproos maken van papier: wat heb je nodig?

Voor het knutselen van een klaproos heb je maar een paar spullen nodig. Als je wel vaker creatief bezig bent, heb je de benodigdheden waarschijnlijk al in huis. Haal de volgende spullen maar alvast tevoorschijn:

  • Dik papier in zwart en rood (eventueel in verschillende tinten)
  • Schaar
  • Lijm
  • Potlood, pen of stift

Stap 1: Teken de bladeren en kern van de klaproos

Per bloem heb je zes bloemblaadjes nodig. Vouw een vel papier dubbel en teken hier de omtrek van de bladeren op. Deze mogen allemaal net een andere vorm hebben. Het is zelfs mooier wanneer de bladeren niet perfect rond zijn! Voor een 3D effect maak je een klein streepje aan de onderkant van ieder blad. Deze kun je later inknippen en over elkaar heen plakken. De kern van de klaproos is een simpel rondje van zwart papier.

Stap 2: Knip alle vormen uit

Knip nu alle getekende vormen uit. Je kunt de klaproos nog realistischer maken door gebruik te maken van rood papier in verschillende tinten. Er mag zelfs een oranje kleurtje tussen zitten. Kijk maar naar de bovenstaande afbeelding! Je kunt eventueel ook een klaproos maken van crêpepapier. Het nadeel is wel dat het een stuk slapper is.

Stap 3: Maak de kern van de klaproos

Knip het zwarte papieren rondje van alle kanten in. Hierdoor lijkt de kern van de klaproos nog levendiger. Ook leuk: bedek het hele zwarte rondje met lijm en strooi hier maanzaad overheen!

Stap 4: Plak alles vast

Nu kun je de bloemblaadjes één voor één onder de kern vastplakken. Druk het even stevig aan zodat de lijm goed hecht.

Stap 5: Geef de papieren klaproos vorm

Tot slot breng je de klaproos in vorm door voorzichtig een vouw te maken in alle blaadjes. Je zou het resultaat zelfs op een stevige kaart kunnen plakken om er een originele wenskaart van te maken.

Veel succes!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply