22

DIY: Heksenhoed knutselen voor Halloween

Halloween staat voor de deur! Dit weekend (31 oktober) is het weer tijd om te griezelen. Ben jij nog op zoek naar een leuk knutselproject voor de kinderen? Of wil je zelf iets origineels knutselen voor een Halloween feestje? Dan kun je misschien deze creatieve heksenhoed maken. In plaats van een normale hoed, maken we gebruik van een haardband als basis. Je kunt het ontwerp en de versiering helemaal naar eigen wens aanpassen.

Heksenhoed Halloween knutselen: wat heb je nodig?

Natuurlijk kun je gewoon een heksenhoed kopen bij de Action, maar het is veel leuker om zelf aan de slag te gaan! Je kunt deze Halloween hoed maken met de onderstaande benodigdheden:

  • Haarband
  • Zwart papier of vilt
  • Schaar
  • Wit potlood of krijt (om de vormen op papier te tekenen)
  • Lijmpistool
  • Stukje tule
  • IJzerdraad
  • Decoratie zoals roosjes, kleine pompoenen etc.

Stap 1: Knip het papier

Voor dit Do It Yourself project kun je zowel zwart papier als zwart vilt gebruiken. Op de bovenstaande afbeelding zie je dat je twee cirkels moet uitknippen. Eentje met een diameter van 16 cm en een kleine van 7 cm. Daarnaast een kwart cirkel van 16 cm breed. Knip tot slot nog een paar vleermuizen uit die je later als decoratie kunt gebruiken.

Stap 2: Verwarm het lijmpistool

Leg alle vormen voor je neer en steek de stekker van het lijmpistool in het stopcontact. Laat dit nooit over aan kleine kinderen! Je kunt eventueel ook andere vloeibare lijm gebruiken.

Stap 3: Maak de basis van de heksenhoed

Pak de driehoek en rol dit op tot de vorm van een puntige heksenhoed. Maak de randjes vast met hete lijm.

Stap 4: Plak de rand van de hoed

Plak vervolgens de rand van de heksenhoed stevig vast aan de onderkant. Het begint nu echt ergens op te lijken!

Stap 5: Versier de hoed met tule

Nu is het tijd voor de versiering. Begin met het vastlijmen van de kleurrijke tule met glitters. Donkerpaars is hier een perfecte kleur voor.

Stap 6: Decoreer de heksenhoed

Voeg nu de andere decoratie toe. Voor een speels effect plak je de vleermuisjes op een stuk ijzerdraad.

Stap 7: Plak de hoed op de haarband

Pak de kleine cirkel erbij en knip hier twee gleufjes in waar je de haarband doorheen kunt schuiven. Plak het eerst vast aan de haarband (in het midden of juist een beetje schuin) en bevestig daarna de heksenhoed op deze cirkel. Laat alles goed drogen en geniet van een griezelig, maar stijlvol resultaat!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply