15

DIY: 5x simpele ideeën voor waterverf kunst

Ben je graag creatief bezig? Dan is het leuk om regelmatig een nieuwe hobby uit te proberen. Heb je al eens geschilderd met waterverf? Het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Ook zonder enige ervaring kun je een heel gaaf kunstwerk maken. Vandaag delen we handige waterverf tips en 5 leuke waterverf ideeën voor beginners.

DIY waterverf kunst: wat heb je nodig?

Met een goedkope waterverf set en een kwastje kom je al een heel eind. Als je deze waterverf DIY écht goed wil aanpakken, komen de onderstaande benodigdheden goed van pas:

  • Professionele waterverf
  • Penselen in diverse maten
  • Water brush pen (penseel waar water in kan) of bakje water
  • Speciaal aquarelpapier
  • Schilderstape voor borders
  • Waterproof fineliner

Waterverf schilderen tips

Eigenlijk is werken met waterverf een kwestie van oefenen. Probeer verschillende technieken uit en kijk wat het effect is. Wanneer je waterverf op een droge ondergrond aanbrengt, zijn de lijnen wat harder en blijft de kleur vrij fel. Als je nat op nat werkt, vloeit de verf uit en lopen kleuren in elkaar over. Een andere belangrijke tip is om een waterproof fineliner te gebruik als je strakke lijnen wil aanbrengen. Een stift of de inkt van een standaard pen zal uitvloeien.

Dan is het nu tijd voor de inspiratie!

1. Eenvoudig waterverf gebergte

Een berglandschap is erg makkelijk te maken. Je hoeft maar met één kleur te werken. Eventueel in twee á drie verschillende tinten. Natuurlijk kun je bergen ook lichter maken door extra water te gebruiken. Wil je de voorgrond juist wat donkerder? Dan ga je er nog eens overheen met een laagje waterverf. Bij gebruik van speciaal aquarelpapier zal het papier niet snel scheuren.

2. Blauwe watercolor bloemen

Van willekeurige waterverf ‘vlekken’ kun je eenvoudig schattige bloemetjes maken. Het voordeel is dat het niet perfect hoeft te zijn. Voeg eventueel wat spetters toe om het kunstwerk af te maken.

3. Waterverf takken met bladeren

Als je de vorm van bloemblaadjes eenmaal onder de knie hebt, kun je ook mooie takken met bladeren schilderen. De vormen zijn iets strakker, maar nog steeds organisch. Werk met verschillende groentinten voor extra diepte.

4. Abstracte zonsondergang aquarel

Het bovenstaande vierluik ziet er indrukwekkend uit, maar is super makkelijk na te maken. Je hebt alleen maar gele waterverf en een watervaste fineliner nodig. Het kost wat tijd en concentratie, maar dan heb je ook een prachtig resultaat.

5. Beginner waterverf kunst

Het is niet nodig om een herkenbaar voorwerp of de natuur na te schilderen. Je kunt ook jouw creativiteit de vrije loop laten gaan. Het resultaat: moderne kunst!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply