24

De leukste kunstwerken van KAWS op dit moment

Je zult niet de enige zijn die fan is van de uitbundige kunstwerken van KAWS. Deze Amerikaanse kunstenaar maakt super opvallende werken met een knipoog, die je doen denken aan stripfiguren en de popart beweging. Voor wie nog nooit van KAWS heeft gehoord; dit is de artiestennaam van Brian Donnely, geboren op 4 november 1974 in Amerika. Deze kunstenaar is wereldwijd bekend geworden met zijn kunstwerken, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Zijn veelzijdige werk is reeds in vele galeries en musea te bezichtigen, en bij AbrahamArt kun je het zelfs huren en aanschaffen! Bekijk de website van Abrahamart.com voor meer informatie.

De stijl van KAWS kunstwerken

Brian Donnely maakt in zijn werk graag gebruik van kunststof, en in de meeste gevallen is dat vinyl. Daardoor zijn de gebruikte kleuren zeer sprekend, en kunnen bovendien vele details worden aangebracht. Hij staat bekend om de vinyl mensfiguren met een abstracte kop. Soms is het een schedel, soms een dierlijke vorm, maar de ogen zijn vrijwel altijd getekende kruisjes. Dat is dan ook waar je een beeld van deze kunstenaar aan herkent.

KAWS What Party Figure

Een van de kunstwerken van KAWS die je op dit moment veel ziet is de zogeheten party Figure. Dit betreft een omlaag kijkend figuur met een soort Michelin mannetje uitstraling, gemaakt van kunststof. KAWS heeft dit figuur in meerdere kleuren gemaakt, zoals wit, oranje, felroze, geel of zwart. Bij AbrahamArt kun je al deze kleuren zowel kopen als huren. Dit kan los, maar ook in een set met alle kleuren bij elkaar. Uiteraard betaal je dan in verhouding een lagere prijs. Eén exemplaar is echter ook al heel bijzonder, maar in een set van vijf stuks in meerdere kleuren maak je natuurlijk wel echt een statement.

Glimmende kunstwerken van KAWS

Hoewel een groot deel van de kunstwerken van KAWS is uitgevoerd in mat vinyl, heeft hij ook exemplaren die gemaakt zijn van glimmend zilver- of goudkleurig materiaal. Deze zijn nóg opvallender dan de andere exemplaren, en trekken direct de aandacht. Door de vele details in de beelden zit er bij deze glimmende exemplaren zeer veel contrast in, en komt het materiaal goed tot zijn recht. Het grappige is dat Brian de kruisjes die hij als ogen gebruikt ook op andere plekken laat terugkomen. Je ziet ze als een soort signature op bijvoorbeeld de handen en/of voeten van een sculptuur, maar ook op een accessoire zoals een rugzakje.

Schilderijen van KAWS

Je zou bijna denken dat KAWS alleen maar kunststof sculpturen maakt, maar niets is minder waar. Zijn talent voor het combineren van vorm en kleur gebruikt hij ook om schilderijen te maken. Dit zijn ware kleurexplosies, zoals je kunt zien in de webshop van AbrahamArt. Door het doorgaans grote formaat van deze werken kun je er de sfeer in een ruimte in één klap mee veranderen, en je interieur er een boost mee geven. Of je nu kiest voor een sculptuur of een schilderij van KAWS, het is niet nodig de rest van de ruimte aan te kleden, want dit kunstwerk trekt hoogstwaarschijnlijk alle aandacht.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply