24

Deze soorten raamdecoratie maken jouw woonkamer helemaal af

Wist je dat je raamdecoratie echt de toon kan zetten voor elke kamer? Wanneer je toe bent aan verandering in bijvoorbeeld je woonkamer kun je dus het beste beginnen bij je gordijnen, jaloezieën of rolluiken. Maar wat past nou goed bij de interieurstijl van je woonkamer? Wil je veel privacy of juist niet? Wij helpen je alvast een handje met het maken van de juiste keuze!

Houten jaloezieën of shutters

De laatste tijd zie je horizontale jaloezieën weer veel terugkomen. Dit zijn de oldschool jaloezieën zoals we ze kennen. Tegenwoordig zijn vooral houten versies heel populair, waarbij je houten latjes gebruikt in plaats van lamellen. De houten jaloezieën geven iets meer verduistering dan de klassieke versie, maar maken de ruimte niet ontzettend donker. Het houdt vooral pottenkijkers lekker buiten, want zelfs met je felste verlichting schijnt deze niet door. Denk ook eens aan shutters. Shutters lijken veel op louvredeurtjes zoals je die bij kasten ziet. Het grootste verschil is dat je de lamellen bij shutters kunt verstellen zoals bij horizontale jaloezieën.

Roljaloezieën

Roljaloezieën, ook wel duo-rolgordijnen genoemd, zijn de perfecte vorm van raamdecoratie voor in de woonkamer. Dit zijn jaloezieën in de vorm van een rolgordijn, waardoor je ook perfect kunt spelen met de lichtinval. Door de donkere en lichte stroken tegen elkaar af te zetten kun je een heel licht of juist heel donkere sfeer neerzetten. Daarnaast kun je hier veel privacy mee creëren, omdat je het zicht erdoorheen compleet af kunt schermen. Tot slot heb je als voordeel dat deze een stuk minder stof vangt als bij een traditionele jaloezie.

Dikke gordijnen

Dikke gordijnen

Wanneer je in hotels van die dikke gordijnen hebt voor grote ramen, krijg je direct een luxegevoel! Kijk bijvoorbeeld eens naar zachte veloursgordijnen of verduisterende gordijnen voor in de slaapkamer. Deze geven een ontzettend knus gevoel en zorgen ervoor dat jij een onwijs goede nacht tegemoet gaat! Je kunt dikke gordijnen in allerlei vormen, materialen en uitstralingen vinden. Kijk hierbij ook kritisch naar de manier van ophangen. Wil je ze met een rails ophangen of met een roede? Beide hebben een andere look en dit voegt ook weer extra sfeer toe aan de ruimte.

Voor welke raamdecoratie je ook gaat, kies vooral een stijl en kleur wat goed bij de ruimte past. Als je bijvoorbeeld heel erg houdt van de landelijke stijl, passen shutters hier heel goed bij. Ben je meer van de chique en luxueuze stijl, dan kun je beter kiezen voor veloursgordijnen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply