23

Zo houd je het koel binnen wanneer buiten de zon schijnt

De échte kou zit erop en dat betekent dat er weer lente- en zomerdagen aan zitten te komen. Hoewel je het je nu misschien niet kunt voorstellen, doe je er straks – net als elk ander jaar – er weer alles aan om de hitte buiten te houden. Niet alleen je woonkamer, maar misschien ook je thuiskantoor en slaapkamer moeten worden voorzien van de juiste raamdecoratie om dit succesvol te laten gebeuren. We geven je graag wat suggesties zodat je deze nu alvast uit kunt zoeken. Zo weet je zeker dat je niet te laat is als Nederland verrast wordt met een hittegolf!

Superhandige en praktische bediening

Stel je voor dat je in de ochtend haast hebt en zonder na te denken je huis uitsnelt naar kantoor. De zon begint al aardig te schijnen en ineens bedenk je je dat je geen gordijn dicht gedaan hebt. Ontzettend balen, want straks kom je thuis in een oververhit huis en is er eigenlijk weinig meer aan te doen. Uiteraard is hier een oplossing voor, namelijk raamdecoratie met elektrische bediening. Een goed voorbeeld hiervan is de Powerview lijn van Luxaflex. Deze kun je middels een app op je telefoon bedienen, zodat je zelfs op het laatste moment nog snel je raamdecoratie kunt sluiten vanaf je werk.

Verduisterende rolgordijnen

Wanneer je niet zoveel hebt met elektrische bediening, kun je ook voor oldschool rolgordijnen gaan. Je kunt in dit geval het beste kiezen voor verduisterende rolgordijnen, omdat ze effectief functioneren als binnen zonwering. Je hoeft geen superdonkere rolgordijnen te nemen om ze te laten verduisteren, dus je kunt deze ook gemakkelijk in de woonkamer of je thuiskantoor hangen. Je kunt gemakkelijk een verduisterend rolgordijn op maat laten maken, zodat elk raam voorzien is van bescherming tegen de zon. Als je deze soort wilt toepassen op je slaapkamer, kun je uiteraard voor een donkere variant gaan zodat je ook een goede nachtrust hebt. Twee vliegen in één klap!

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën

Als je eens praktisch nadenkt, hoe houden huizen in warmere landen de warmte buiten? Precies, door houten luiken aan de buitenkant van de woning! Helaas gaat dit in Nederland misschien wat ver, maar je kunt deze methode wel stylish toepassen in je woning. Door houten jaloezieën te installeren kun je de warmte namelijk perfect buiten houden, maar ook de hoeveelheid licht goed controleren. Je zal dus nooit in een te donker huis zitten, maar wel in een huis wat de warmte lekker buiten houdt! 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply