Design stoelen voor een Scandinavisch interieur

Een Scandinavisch interieur is pas echt af als er een paar design stoelen in staan. Vooral in de eetkamer komen stoelen met een stijlvol ontwerp goed tot zijn recht. Hoewel het bij deze woonstijl draait om eenvoud, wil dat niet zeggen dat de meubelstukken saai moeten zijn. Integendeel! Er zijn veel verschillende eetkamerstoelen verkrijgbaar met een prachtige look. De kracht zit in het materiaalgebruik en de subtiele details. Wij hebben een aantal modellen uit de HAY AAC serie (van ontwerper Hee Welling) uitgezocht om je een goed beeld te geven. Welke design stoel zou jij wel in je woning willen hebben?

Hay AAC26 – kuipstoel met vast zitkussen

Deze kuipstoel heeft een vast zitkussen voor extra comfort. Na een uitgebreid diner kun je er dus heerlijk blijven zitten voor een drankje. Het is niet nodig om je te verplaatsen naar de bank of relaxstoel in de woonkamer. Deze eetkamerstoelen zijn net zo comfortabel! En omdat je er geen losse kussens in hoeft te leggen, blijft de nadruk liggen op het strakke design.

Hay AAC22 – kuipstoel met naturel onderstel

Ben je toch op zoek naar een kuipstoel zonder kussen? Dan is dit model een goede aankoop. De stoel is verkrijgbaar in maar liefst zestien kleuren. Van grijs en wit tot mosterdgeel en koraalrood. Het houten onderstel zorgt voor een frisse Scandinavische uitstraling met een robuust randje.

Hay AAC21 – stoel met aluminium of zwart onderstel

Het onderstel van dit model geeft de stoelen een subtiele retrolook. Zeker als je kiest voor de zitting van cognackleurig leer! Dit staat mooi in een Scandinavische eetkamer met vintage accessoires. Voor een iets stoerder effect kun je juist gaan voor het rechtermodel met een donkergrijze zitting en zwarte poten.

Hay AAC127 – zachte gestoffeerde design stoel

Deze gestoffeerde stoel is niet alleen geschikt voor aan de eettafel, maar ook voor in de zithoek. De zitting is namelijk helemaal gestoffeerd én gewatteerd. Hierdoor voelt het erg zacht en comfortabel aan. Het werkt prima als een minimalistische relaxstoel.

Hay AAC08 – eetkamerstoel met dun zwart onderstel

Een dun onderstel zorgt voor een luchtige uitstraling. Dit is ideaal voor in een kleine woning. De stoel neemt optisch weinig ruimte in beslag en houdt weinig licht tegen. Combineer dit met een eettafel met een dun tafelblad voor een optimaal resultaat.

Hay AAC12 – design stoel met zwart eiken onderstel

Een design stoel met een donker eiken onderstel is een robuust element in je interieur. Met de kleur van de zitting kun je hier een persoonlijke draai aan geven. Een witte basis maakt het geheel weer fris en modern, maar een mosterdgele zitting brengt juist meer warmte en sfeer in de kamer.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply