41

Denk hieraan als je een veranda gaat plaatsen

‘’Veranda populair’’, zo schreef De Telegraaf een tijdje geleden. Dat steeds meer mensen ervoor kiezen een overkapping aan hun huis te plaatsen, is volgens de krant absoluut niet vreemd. Door het plaatsen van een veranda creëer je als huiseigenaar “een mooie overgang van binnen naar buiten” en een gezellige, knusse plek, zo stelt de krant. Daarnaast heeft een overkapping als een veranda ook een positieve invloed op de waarde van je huis. Toch zijn er nog een paar dingen waar je aan moet denken voor je een veranda laat plaatsen. Welke dat zijn? Dat leggen we je hieronder uit.

Veranda: dit zijn de voordelen

In de introductie van deze blog gingen we er al even op in: het plaatsen van een veranda biedt een aantal mooie voordelen! Zoals genoemd is een van de grootste voordelen de extra ‘’woonruimte’’ die een veranda brengt. Onder de veranda zitten betekent dat je wel lekker buiten bent, maar toch beschut zit. Daardoor kun je, ook wanneer het wat meer is afgekoeld, zorgeloos buiten blijven. Daarnaast kun je een veranda ook zien als een verlengstuk van je huis. Als je een veranda hebt gekozen in een kleur en materiaalsoort die mooi aansluit op je woning, voegt een veranda echt iets toe aan het aanzicht van jouw huis en tuin. Tot slot zal een veranda ook de waarde van je woning verhogen. Hoe hoog die stijging precies is, ligt natuurlijk aan jouw situatie. Wat voor woning heb je, en welke veranda kies je? Wanneer je een duidelijk idee hebt over het type veranda dat je wilt, kun je natuurlijk altijd concreet advies inwinnen bij een expert (denk aan een makelaar) en zo afwegen of je de kosten ervoor over hebt.

… en dit zijn de nadelen

Natuurlijk klinkt het hartstikke mooi, zo’n veranda, maar uiteraard zitten er ook wat minpunten aan. Allereerst de meest duidelijke: de kosten die ermee gemoeid zijn. Prijzen zijn sterk afhankelijk van de soort veranda die je wilt, maar starten vaak bij een paar honderd euro en kunnen oplopen tot een paar duizend euro. De vraag is natuurlijk of je dit geld hieraan wilt besteden.

Ook moet je je bedenken dat een veranda weliswaar leefruimte toevoegt, maar tegelijkertijd verkleint het de ruimte in je tuin. Met name als je tuin niet heel groot is, is het belangrijk om vooraf goed te passen en te meten. Je wilt natuurlijk niet duizenden euro’s uitgeven aan een veranda die achteraf gezien veel te pompeus blijkt voor jouw tuin.

Een veranda biedt zowel voor- als nadelen en aan jou de vraag wat zwaarder weegt. Als je echt twijfelt of een veranda iets toevoegt aan jouw huis, is het verstandig om informatie aan te vragen bij diverse aanbieders van veranda’s. Af en toe bestaat de mogelijkheid om advies aan huis te krijgen – een mogelijkheid waar je zeker gebruik van wilt maken!

Show Comments

One Response

  1. Emob 6 augustus 2018

Leave a Reply