23

5 redenen om te kiezen voor een buitenkeuken

Barbecueën, dat vindt natuurlijk iedereen heerlijk en gezellig. Maar heb je er ook wel eens aan gedacht om je buitendiners naar een hoger niveau te tillen door middel van een buitenkeuken?

Mocht je nog twijfelen, wij vertellen je de vele voordelen van een buitenkeuken in je tuin.

1. Stijlvol en stoer

Ten eerste ziet een buitenkeuken er simpelweg ontzettend gaaf uit. Het geeft je keuken een stijlvolle, stoere én luxe touch.

2. Gezellig

Daarnaast maakt een buitenkeuken je tuin ook een stuk gezelliger. De buitenkeuken met het aanliggende terras zal het centrale ontmoetingspunt van je tuin worden, waar de hele familie en vriendenkring niet weg te slaan zal zijn. Kom maar door met die zwoele zomeravonden met heerlijke diners en gezellige borrels!

Gezellig

3. Gezond

Het klinkt misschien gek, maar een buitenkeuken heeft ook positieve effecten op je gezondheid. Zo is koken in de buitenlucht natuurlijk sowieso gezonder dan binnenshuis, maar een gezellige buitenkeuken zorgt er ook voor dat je veel meer tijd in de buitenlucht zal doorbrengen. Daarnaast zal je op de grill minder boter of olie gebruiken – althans, dat is doorgaans wel de bedoeling – waardoor je maaltijden een stuk minder vet en dús gezonder worden. Oja, en ook niet geheel onbelangrijk: als je buiten kookt pik je ook nog eens extra vitamine D op!

4. Praktisch

Daarnaast is een buitenkeuken ook erg praktisch tijdens diners en borrels, niet alleen wat betreft het koken zelf. De keuken biedt namelijk ook genoeg ruimte om drankjes en hapjes neer te zetten tijdens een buffet. En wil je het helemaal praktisch aanpakken, dan is het extra fijn als je buitenkeuken ook voorzien is van een kraan en gootsteen. Zo hoef je niet constant naar binnen te lopen wanneer je water nodig hebt.

5. Werkbank voor planten en klusjes

Tot slot is een buitenkeuken is ook praktisch voor andere doeleinden. Zo werken ze tijdens het tuinieren ook perfect als oppottafel, of als werkbank voor andere kleine klusjes.

Zelf een buitenkeuken maken?

Kleine kans dat je nu nog twijfelt, nietwaar? Maar wat voor buitenkeuken wordt het dan? Een kant en klare, of ga je zelf aan de klus? Een buitenkeuken zelf maken is namelijk echt zo moeilijk niet als je enigszins ervaring hebt met grotere DIY-projecten. Zolang je je maar goed voorbereidt en werkt via een helder stappenplan moet het goedkomen!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply