9

Defecte kraan? 4 manieren om dit op te lossen!

Als je een defecte kraan hebt, is dat erg vervelend. Een kraan die niet meer werkt, leidt tot verspilling van water en heeft ook impact hebben op je dagelijkse leven. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit probleem op te lossen. In deze blog bepreken we 4 manieren om een defecte kraan te repareren.

Wat is de oorzaak van een kapotte kraan?

Een kapotte kraan is erg vervelend, maar hoe komt het dat een kraan kapot gaat? Vaak heeft het te maken met slijtage van interne onderdelen. Denk aan de rubberen afdichtingen of de keramische schijven. Ook is ophoping van kalk vaak een probleem waardoor een kraan niet naar behoren werkt. Tenslotte kunnen een te hoge waterdruk, corrosie of verkeerde installatie zorgen voor problemen met de kraan. Maar hoe los je deze probleme op? Dat lees je hieronder.

Kraan vervangen

De eerste manier om een defecte op te lossen, is door de kraan te vervangen. Als je de kraan zelf vervangt, is dit een gemakkelijke en snelle oplossing. Mocht je het niet zelf willen doen, huur je een loodgieter in om de kraan te vervangen.

Kraan repareren

Kraan repareren

Een tweede oplossing is om de kraan te repareren. Soms is het probleem van de defecte kraan op te lossen door alleen maar één onderdeel te vervangen. Dit is meestal een goedkopere oplossing dan het vervangen van de gehele kraan. Bij verschillende merken, zoals Geberit bestel en vervang je heel eenvoudig de onderdelen van de kraan. Hierdoor bespaar je niet alleen geld, maar ook tijd en moeite.

Kraan ontkalken

Een derde optie is om de kraan te ontkalken. Zoals we eerder al noemden, kan kalkafzetting ervoor zorgen dat de kraan minder goed werkt. Dit komt doordat kalk zich ophoopt in de leidingen en de kraan. Als je kranen regelmatig ontkalkt, voorkom je veel problemen en verleng je de levensduur van je kraan

Volledige installatie vervangen

Als laatste optie kies je ervoor om de volledige installatie te vervangen. Hierbij kun je denken aan het vervangen van de leidingen en de volledige kraan. Dit is een oplossing wanneer de leidingen en/of kraan erg oud zijn en niet meer goed functioneren. Het voordeel hiervan is dat je met de nieuwe installatie weer langdurig gebruikmaakt van je kraan zonder problemen.

Een defecte kraan is erg vervelend, maar je verhelpt het gelukkig op verschillende manieren. Kies de juiste manier om je kraan te repareren en vraag loodgieter of andere professional. Zo kun jij weer genieten van een goed werkende kraan.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply