19

De voordelen van hout beton schuttingen op een rijtje

Als je op zoek bent naar een nieuwe schutting, is het de moeite waard om te kijken naar een hout beton schutting. Deze tuinafscheiding wordt steeds populairder! Dit komt door de vele voordelen. Om je een goed beeld te geven, staan de belangrijkste voordelen van hout beton schuttingen hieronder op een rijtje.

Voordeel 1. Extra stevig

Een hout beton schutting is veel steviger dan een normale houten schutting. Door de betonpalen staat de tuinafscheiding stevig in de grond en zal het niet zomaar omwaaien. Ook bij een flinke windhoos blijft de schutting stevig staan.

Voordeel 2. Duurzame schutting

Het is een hele duurzame toevoeging aan de tuin. Een hout beton schutting gaat erg lang mee en is dus een goede investering voor de lange termijn. Het is in aanschaf prijziger dan een gewone houten tuinafscheiding, maar door de lange levensduur uiteindelijk juist voordeliger.

Voordeel 3. Geen vervorming

Bij een hout beton beschutting staan de betonpalen in de grond. Het voordeel is dat beton niet gevoelig is voor vocht en dus niet zal vervormen. Bij hout is dit wel het geval. Zelfs als je kiest voor palen van een hele sterke houtsoort, zal het door vocht op lange termijn worden aangetast. De houten palen in de grond kunnen hierdoor vervormen of zelfs gaan rotten. Bij hout beton schuttingen heb je geen last van dit probleem.

Voordeel 4. Gemakkelijk in onderhoud

Gemakkelijk in onderhoud

Beton heeft vrijwel geen onderhoud nodig. En wanneer je kiest voor een houtscherm van duurzaam en sterk hout, heb je hier maar weinig werk aan. Kies voor geïmpregneerd hout of behandel het houtscherm zelf met een beits. Daarna hoef je de schutting enkel schoon te maken met een mild sopje en de tuinslang.

Voordeel 5. Houtschermen in diverse stijlen

Hout beton schuttingen zijn geschikt voor iedere tuin. Je hebt namelijk de keuze uit houtschermen in verschillende stijlen, kleuren en diverse houtsoorten. Kijk maar eens naar het aanbod van Wood and Colors. Van een sfeervol grenen tuinscherm in een warme kleur tot een stoere zwarte tuinafscheiding met horizontale houten planken.

Voordeel 6. Verschillende soorten betonpalen

Om het plaatje helemaal compleet te maken, heb je ook nog de keuze uit diverse soorten betonpalen. Ga je voor lichtgrijs of donker antraciet? Je bouwt jouw schutting op uit onderplaten, sleufpalen, hoekpalen, T-palen en/of eindpalen en een geschikt tuinscherm. Weet je niet zeker welke onderdelen je nodig hebt voor een passende schutting in jouw tuin? Vraag dan om persoonlijk advies.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply