34

de voordelen van een kachel

kachel met pellet

kachel stoken

Er zijn veel voordelen aan een pellet kachel. Ze zijn sfeervol, ze zijn eenvoudig te bedienen, ze hebben ze een hoog rendement en brengen je huis snel op een prettige temperatuur.  Deze kachel is een aanrader wanneer je milieubewust wil verwarmen en het energieverbruik in huis laag wilt houden.
De pelletkachels is geboren in Canada. De systemen voor deze kachel zijn vernoemd naar de brandstof die pellet heet. Een pellet is een langwerpig staafje van geperst hout dat zo is gemaakt dat er vrijwel geen vocht meer in zit.

 

de voordelen van een pelletkachel

De werking van Diellepelletkachels is anders dan de reguliere pelletkachel. De pellets worden namelijk niet in een branderbakje geworpen, maar via een bodemvoeder in de stookkamer omhoog gedrukt. Deze manier van branden heeft een aantal voordelen:
– Doordat het as door nieuwe pellets aan de kant wordt gedrukt is het reinigen van de pelletkachel pas nodig als de aslade vol zit. Je hoeft dus niet meer iedere stookbeurt te reinigen.
– Doordat er minder rookgassnelheid nodig is, resulteert dit in een betere overdracht in de goed ontwikkelde warmtewisselaar.  Hierdoor is er een rendement van 96% van het houtvuur in de pelletkachel.
– De standy functie van de pelletkachel is vaak lastig, omdat de pellets uit de branderbak moeten en alle warmte afgeblazen moet worden. Bij Dielle is dit niet nodig, je kunt de kachel binnen enkele seconden tot een max van 4 uur starten, zonder gebruik te maken van de gloeipen.  Het vuur kan weer oplaaien doordat de bestaande gloeiende pellets nog onder het as liggen.
– De Diëlle pelletkachel is stil, omdat de ventilatoren uitgezet kunnen worden.

Omdat een pelletkachel duurzaam verwarmd en energiezuinig is, kan er voor het gebruik subsidie bij de overheid worden aangevraagd. Een pelletkachel levert een gemiddeld huishouden een besparing op de energierekening op van rond de 490 euro per jaar. Er zijn ook systemen die het hele huis als CV kunnen verwarmen met pellets.

pelletkachel

een kleine pelletkachel van Diëlle

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply