23

De voordelen en nadelen van verschillende soorten isolatiemateriaal op een rijtje

Het wordt winter; de dagen zijn korter en de temperaturen dalen. Heerlijk om lange avonden op de bank te zitten, maar dat doe je natuurlijk wel het liefst in een geïsoleerd huis. Om je huis goed warm te kunnen maken, is een goede basis belangrijk. Hierbij speelt isolatiemateriaal een grote rol. Maar er zijn veel verschillende soorten isolatiemateriaal. In dit artikel lees je alles over de twee meest gekozen soorten isolatie: glaswol en steenwol isolatie. 

Glaswol of steenwol isolatie

Voor akoestische isolatie en thermische isolatie is goede isolatiemateriaal van groot belang. Je kunt hierbij de keuze maken tussen glaswol isolatie of steenwol isolatie. Deze twee isolatiematerialen zorgen er beide voor dat de temperatuur in je woning beter te regelen is. Ze bieden wooncomfort, maar wat is precies het verschil tussen deze twee materialen? 

Glaswol isolatie

Glaswol isolatie is erg flexibel, vangt oneffenheden goed op en heeft een hoge isolatiewaarde. Daarnaast valt glaswol isolatie niet snel uit elkaar en is het makkelijk te verwerken, omdat het kan worden gesneden. Glaswol isolatie is vaak vergelijkbaar in dekens of rollen. 

Steenwol isolatie 

Steenwol isolatie

Door een grote hoeveelheid aan sterke vezels hebben deze isolatieplaten een goede stijfheid, hierdoor kunnen ze niet buigen. Het kan zijn dat dit isolatiemateriaal tijdens het verwerken zorgt voor irritaties. Bij het verwerken van steenwol is het dan ook erg belangrijk dat je beschermende kleding draagt. Steenwol isolatieplaten zijn zwaarder dan glaswol en hebben een hoger smeltpunt, wat positief is voor de brandwerendheid. Steenwol isolatiemateriaal is in tegenstelling tot glaswol altijd verkrijgbaar in platen.

Of je nu voor glaswol isolatiemateriaal of steenwol isolatiemateriaal gaat, isolatiemateriaal zorgt ervoor dat jouw huis goed geïsoleerd is voor verschillende weersomstandigheden. Zo blijft de warmte in de winter binnen en in de zomer juist weer buiten, waardoor het binnen altijd een fijne temperatuur is.

Beide isolatiematerialen hebben dus verschillende voordelen. Kies de isolatieplaten die het best bij jouw wensen passen en ga aan de slag. Veel klusplezier! 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply