27

Dé trend van dit jaar: de schelpen trend

Heb jij deze populaire trend al gespot? Op social media, in interieurblogs en in magazines, overal kom je deze trend tegen. Het opfleuren van je interieur met schelpen details is namelijk helemaal hot op dit moment. Schelpen items geven je interieur een echte boost. Ze geven je woon- of slaapkamer net wat meer dynamiek en zorgen voor een natuurlijke touch.

Wil jij extra inspiratie over hoe je de schelpentrend in jouw interieur kunt verwerken? Dan zijn hier de vijf leukste ideeën;

Schelpen schaaltjes

Schelpen schaaltjes

Schaaltjes in de vorm van een schelp zie je veel voorbijkomen en zijn een echte eyecatcher in je interieur. Je kunt ze voor meerdere doeleinden gebruiken. Zo kun je een schelpen bordje gebruiken om sleutels op te leggen, maar ook als plek om je mooiste sieraden op te bewaren. Match de sieraden bij je interieur voor een mooi en rustiek effect. Kies er bijvoorbeeld voor om er schelpen sieraden op te leggen, zo maak je optimaal gebruik van de schelpentrend. Neem voor leuke sieraden eens een kijkje op de site van My Jewellery.

Droogbloemen in een schelpvormige vaas

Schelpvormige vaas

Droogbloemen zijn niet meer weg te denken. Deze bloemen zijn niet alleen een mooi interieuritem, ze zijn ook nog eens praktisch voor mensen zonder groene vingers.

Zet de droogbloemen in een schelpvormige vaas en je interieur is helemaal on trend. Passen neutrale kleuren beter in jouw interieur? Vervang de droogbloemen dan voor pampas pluimen.

Een schelpenornament als woondecoratie

Schelpenornament

Schelpenornamenten zijn niet te missen binnen de schelpentrend. De meest populaire variant is de schelpenketting op een standaard, dit wordt ook wel een Papua ornament genoemd. Het Papua ornament is een echt pronkstuk voor op een dressoir, op tafel, voor je raam of voor op de kast.

Tip: Wissel verschillende groottes met elkaar af voor het mooiste eindresultaat.

Schelpen in een glazen stolp

Schelpen glazen stolp

Schelpen zijn een goede opvulling van een stolp. Je kunt schelpen die je mee hebt genomen van een vakantie in een stolp doen, als een mooie herinnering aan die vakantie. Maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon in de winkel kopen. Schaf een stolp en schelpen aan en ga aan de slag. Als je de glazen stolp op zijn kop houdt kun je de stolp gemakkelijk vullen. Je kunt er eventueel nog voor kiezen om een leuk detail op de stolp te maken, maar kijk vooral wat er goed bij jouw interieur past.

Schelpen als planten potjes

Schelpen als planten potjes

Grote schelpen zijn heel handig om te gebruiken als planten potjes. Kleine plantjes zoals mini cactussen en vetplantjes passen hier perfect in. Dit decoratie item is niet alleen leuk voor in je eigen interieur, maar ook heel leuk om cadeau te geven. Mocht je kinderen hebben; dan is dit superleuk om samen met de kids te doen.

We zijn benieuwd welk schelpen item jouw favoriet is?

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply