20

Rozen in huis: zo gun je deze mooie bloemen een langer leven

De één is geboren met groene vingers en de ander kan nog met moeite een cactus in leven houden. Het lijkt soms oneerlijk. Maar weet één ding: plant- en bloemverzorging kun je leren. Als je hier echt de nodige tijd in investeert, is het voor iedereen mogelijk om dit te leren. En dat is goed nieuws, want bloemen en planten zijn van essentieel belang binnen jouw interieur. Ze maken het interieur niet alleen gezelliger, maar dragen ook nog eens bij aan de luchtkwaliteit in huis.

Eén van de meest populaire bloemen in ons land (en wereldwijd!) zijn rozen. Rozen beschikken over een geheel eigentijdse uitstraling en doen het eigenlijk altijd goed. Tegelijkertijd zijn ze ook wel héél lastig om een goed leven te bieden. Toch kunnen ze best lang overleven. Mits ze op de juiste manier verzorgd worden natuurlijk. Wil jij rozen bestellen om wat extra sfeer in huis te halen? En wil je hier zo lang mogelijk profijt van hebben? Met behulp van de volgende tips gun jij jouw rozen een veel langer bestaan.

Gebruik een glazen vaas

Er zijn heel veel verschillende vazen verkrijgbaar. De één nog extravaganter dan de ander. Hoe mooi deze er ook uitzien, soms is er niet echt aan de functionaliteit van de vaas gedacht. Neem als voorbeeld aardewerk. Het ziet er prachtig uit, maar door alle vormen kan deze slecht gereinigd worden. Een aardewerk pot ziet er dan ook binnen korte tijd een stuk minder mooi uit. En je kunt poetsen wat je wilt, maar uiteindelijk zullen bacteriën zich hoe dan ook gaan opbouwen. Dit is zeer slecht voor de kwaliteit van je rozen.

Daarom is het beter om voor een simpele (met niet al te veel bijzondere vormen en hoekjes) glazen vaas te kiezen. Deze zijn zeer gemakkelijk te reinigen waardoor er geen schadelijke deeltjes achter zullen blijven.

Snij de stelen altijd schuin af

Het is iets wat bij iedere aankoop wordt gezegd, maar toch nog vaak in alle drukte wordt vergeten. Het schuin afsnijden van de stelen is echter van levensbelang voor het behoud van je rozen. Doe je dit niet, dan zullen ze binnen een dag verwelkt zijn. Door schuin af te snijden, zorg je er voor dat de rozen het water kunnen drinken en zullen deze minder snel hun kop laten hangen.

Let ook op dat je de bladeren aan het uiteinde van de steel verwijderd. Het is niet de bedoeling dat de blaadjes in het water terecht komen. Als dit wel gebeurt, dan zullen er razendsnel bacteriën in het water terecht komen en zal de roos al snel verwelken.

Ververs regelmatig het water

Ververs regelmatig het water

De meeste mensen zetten hun rozen in het water en kijken hier vervolgens niet meer naar om totdat ze weg kunnen. Zonde, want je kunt de levensduur enorm verlengen door de bloemen ook tussendoor wat extra aandacht te geven. Probeer tussendoor bijvoorbeeld nog eens het water te verversen zodat de bacteriën uit het water verwijderd worden en de roos weer schoon water kan drinken. Voeg eventueel ook nog wat extra rozenvoeding toe. Je kunt er nu ook voor kiezen om de stelen van de rozen nog een keer in te snijden.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply