18

De mediterrane tuin

De tuin is, met name in de zomer, echt een verlenging van je huis. En de afgelopen jaren hebben we, door de beperking in reizen, veel tijd in onze eigen tuin doorgebracht. Een vakantiegevoel kan je gelukkig ook thuis hebben, helemaal in een mediterrane tuin!

Creëer hoekjes

Een mediterrane tuin is verre van strak. Geen strakke lijnen en rechte vakken maar juist veel speelse vormen en veel hoekjes en groepjes. Planten worden in leuke manden gezet, grote potten of een zelf gemetselde plantenbak. Plaats hier een mooie terracotta kruik tussen voor de afwisseling. Door alles in groepjes te zetten, met eventuele een heerlijke hangmat erbij of een lekkere lounge stoel, creëer je allemaal leuke hoekjes. En zo kan je met de zon mee je elke keer verplaatsen om optimaal van je tuin en de zon te kunnen genieten!

Bestrating

Als je kijkt naar een mediterraan tuinterras, zie je vaak een speelste bestrating met sierstenen in verschillende kleuren, vormen en patronen. Ook het werken met grind, schelpen of kiezel past uitstekend bij deze stijl. Zolang de kleuren over het algemeen neutraal zijn, zit je al snel op de juiste weg. Probeer hier ook met glooiende vormen te werken.

Schilderen

Wil je echt all the way gaan, en heb je een schutting of overkapping in je tuin staan. Geef deze een kleurtje! Zachte pasteltinten of een terra kleur passen onwijs goed bij deze stijl tuin. Hang er als finishing touch wat gevlochten manden of wanddecoratie tegenaan. Muren kan je mooi verfraaien door er een rieten schutting/mat voor te zetten met een niet woekerende bamboe of riet.

Planten

Door bloemen en planten in manden en potten te doen, kun je ze altijd verplaatsen en kun je jouw tuin makkelijk weer een nieuwe look geven. Om het echte mediterrane gevoel te creëren mogen bomen als de vijgenboom (ficus carica) en olijfboom (Alea europeaea) zeker niet ontbreken. Daarnaast doen lavendel, rozemarijn, jasmijn en de olijfwilg (Elaeagnus ebbingei) het goed qua looks.

Meubels

Meubels

Als finishing touch zijn de look van je meubels erg belangrijk. Rotan is tegenwoordig erg populair en past uitstekend in de mediterrane tuin. Maar je kan ook denken aan houten tuinbanken met lekker veel kussens. Een mooi rotan kleed erbij, een paar mooie gevlochten lampenkappen met lichtjes op Solar et voilà.

Waan jij je jezelf al in de mediterranen? Het weer moet nog even meewerken maar als de zon straks schijnt, ben je verzekerd van een vakantiegevoel!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply