25

De eindeloze mogelijkheden van industriële meubels

Ben jij geïnteresseerd in industriële meubels voor jouw huis? Dan zijn er heel veel mogelijkheden om deze stijl in je woning te verwerken. De opties zijn eindeloos, maar hoe zorg je er nu voor dat je de beste keuzes maakt voor jouw woning. Wij geven je alle informatie die je nodig hebt over industrieel wonen.

Welke industriële meubels zijn er?

Industriële meubels vind je in veel soorten en maten. Als je deze stijl helemaal geweldig vindt kan je je hele huis hiermee inrichten. Voor iedere kamer van je huis zijn er meubels die dit design hebben. Hieronder vind je een selectie uit de meubels die je vaak voorbij ziet komen in deze stijl:

  • Diverse kasten: tv-meubel, boekenkast, hangkast, dressoirs en wijnkasten
  • Diverse zitmeubels: stoelen, banken en fauteuils
  • Diverse accessoires: spiegels en wandplanken
  • Lampen
  • Tafels

Ga jij je huis binnenkort inrichten of wil je nieuwe meubels aanschaffen? Neem dan een kijkje in de wereld van robuuste industriële meubels. Dit matcht met veel andere stijlen en geeft je huis direct dat beetje extra. De kleuren blenden namelijk goed met de rest van je woning.

Hoe herken je een industriële stijl?

Om de veelzijdigheid van deze stijl te kunnen vertellen in deze blog is het belangrijk om eerst goed te kijken naar hoe je deze herkent. Deze populaire stijl is geïnspireerd door de oude fabriekshallen en scholen. Veel van de items bestaan uit een combinatie van zwart, donker grijs en verschillende wittinten. Daarnaast hebben de items vaak een vergrijsde kleur, die bestaan uit bruin-, blauw-, en groentinten.

Naast de kleuren kan je de industriële stijl herkennen aan de materialen die worden gebruikt. Deze bevatten vaak robuuste materialen als staal, metaal, beton, leer en verschillende houtsoorten. De combinatie tussen het metaal en hout is een van de meest voorkomende kenmerken voor deze look. De feel van deze stijl is warm, hip en niet te clean. Wanneer dit in het hele huis is doorgevoerd geeft het je het gevoel alsof je in een loft bent.

Hoe combineer je de industriële meubels?

Hoe combineer je de industriële meubels

Industriële vormgeving bestaat dus uit veel natuurlijke kleuren en vergrijsde tinten. Dit zorgt er ook voor dat ze in ieder huishouden goed staan, wat je huidige stijl ook is.

Hoe combineer je meerdere industriële meubels bij elkaar?

Ga je voor meerdere industriële meubels? Zorg er dan voor dat je speelt met verschillende materialen. Op deze manier heb je de stoere stijl, maar wel met een twist. Zo krijg je wel de consistentie van een stijl, maar niet een saai interieur waar alles gelijk is. Hierbij kan je denken aan antracietkleurige eetkamerstoelen bij een robuuste houten tafel in een bruine kleur. Ga je voor een bank en een fauteuil? Dan kan je ervoor kiezen om voor eenheid te gaan en beide in dezelfde kleur te doen of juist om te gaan verschillen van kleur. Op deze manier krijg je meer speling in een stijl.

Hoe combineer je een andere stijl met industrieel?

Heb je een andere stijl? Geen probleem! Deze meubels matchen goed bij een andere inrichting. Heb jij een kleurrijk interieur op dit moment en wil je wat industrieels toevoegen? Kies dan voor een vergrijsde kleur die makkelijk te combineren is. Antraciet zou een kleur kunnen zijn die goed toe te voegen is in ieder interieur. Ook zijn houten meubels en accessoires prachtig bij kleur. De zwarte metalen details combineren altijd met iedere stijl. Dit materiaal vind je ook vaak bij andere stijlen, zoals Scandinavisch en landelijk.

Waar kan je de industriële meubels in je huis plaatsen?

De industriële meubels zijn natuurlijk geschikt voor de woonkamer. Maar wist je ook dat je deze stijl in de keuken, de slaapkamer en zelfs de badkamer kan doorvoeren? Zo vind je bijvoorbeeld bij Livin24, een industriële meubel webshop, artikelen voor iedere kamer in je woning!

Voeg dit design toe in je slaapkamer

In je slaapkamer kan je robuuste nachtkastjes toevoegen, deze verandert wel de uitstraling. Belangrijk voor deze kamer is dat jij er je rust vindt, hier hoeft deze stijl niets aan te veranderen. De meubels zijn van natuurlijke elementen, wat juist die rust kan creëren. 

Deze stijl staat geweldig in de keuken

De wandplanken met industrieel design staan onder andere heel mooi in de keuken. Deze kan je natuurlijk overal plaatsen, maar hoe leuk staan je kruiden en plantjes op deze plank? Zie je het al voor je? De houten details, samen met het zwarte metaal, gecombineerd met het groen van de kruiden is de droom van iedere keukenliefhebber!

Ga voor een industriële badkamer

Tot slot kan je deze stijl ook in de badkamer doorvoeren. Ga voor een industriële ladekast of open kast in de badkamer waar jij je favoriete handdoeken en douche- en verzorgingsproducten op kan zetten. Ook kan je de kranen vervangen door industriële kranen, deze zijn vaak van zwart metaal. Tot slot kan je ook de spiegels vervangen. Ga voor een prachtige, ronde spiegel met veel ijzeren details voor die industriële look.

Oneindig veel mogelijkheden in deze stijl

Was je benieuwd naar de industriële stijl en of dit misschien iets voor jou is? Grote kans dat jij deze populaire vormgeving ook heel mooi vindt. Een pluspunt van deze stijl is dat het heel goed samengaat met een ander interieur. Hierdoor hoef je niet je hele woning opnieuw in te richten, maar kan je diverse meubels toevoegen in deze stijl. De mogelijkheden zijn oneindig en geven jou alle vrijheid om te gaan experimenteren met deze vormgeving. Er is altijd iets industrieels geschikt voor jouw woning.

Naast al deze meubels kan je je woning ook meer industrieel maken door de muren en de vloer te vervangen. Dit zijn wel grotere beslissingen, aangezien deze lastiger te veranderen zijn. Ben je benieuwd naar hoe jij een betonlook in jouw huis kan toepassen? Lees dan deze blog van Karwei en laat de industriële look je huis voltooien.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply