34

De check-up voor je huis: zo doe je dat

Donkere dagen en steeds koudere nachten: de winter is weer begonnen. Vooral je huis heeft het zwaar te verduren door de slechte weersomstandigheden die de winter met zich meebrengt. Om die reden is het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je huis er helemaal klaar voor is. Dat doe je met een laatste check-up voor je huis. Lees verder in dit artikel voor handige informatie over hoe je een check-up voor je huis uitvoert.

Controleer je exterieur

In de winter is er vaak veel vorst, sneeuw en nattigheid. Daarom is het erg belangrijk dat je exterieur nog in goede staat is. Door de slechte weersomstandigheden loop je namelijk het risico dat je exterieur beschadigingen oploopt. Controleer vooral je kozijnen en buitenschilderwerk. Als je tijdens je check-up merkt dat je schilderwerk of kozijnen al beschadigd zijn, laat dit dan zo snel mogelijk repareren. Beschadigingen worden in de winter vaak veel erger. Dan loop je het risico dat je compleet nieuwe kozijnen moet plaatsen. De prijzen van kunststof kozijnen inclusief plaatsen lopen soms erg hoog op en dat is dus een kostenpost die je liever vermijdt.

Achterstallig onderhoud uitvoeren

Dit is een goed moment voor het uitvoeren van achterstallig onderhoud. Laat bijvoorbeeld je cv-ketel nog een laatste keer controleren en onderhouden. Dan weet je zeker dat je er in de winter lekker warm bij zit. Controleer ook je dakgoten, die zijn namelijk erg gevoelig voor lekkages. Vooral verstopte goten of regenpijpen zijn een vaak voorkomend probleem. Kijk ook naar plekken die je normaal niet controleert, zoals je dak. Door regelmatig je dak te controleren hoef je minder snel je dakbedekking of dakkapel te vervangen. Als je problemen vroeg weet te spotten voorkom je dus dat je plotseling voor onvoorziene kosten staat.

Investeer in een slimme thermostaat

Om er in de winter toch lekker warm bij te zitten is het verleidelijk om de thermostaat een paar graden hoger in te stellen. Helaas heeft dat toch een merkbare invloed op je energierekening. Om toch wat geld te besparen kies je voor een slimme thermostaat. Hiermee zorg je dat je altijd geniet van een warm huis, zonder te veel te betalen. Met een slimme thermostaat bespaar je namelijk veel energie. Het geeft je de optie om bepaalde tijden in te stellen.  Als je bijvoorbeeld een eindtijd instelt rekent de thermostaat uit hoelang je huis warm blijft nadat de verwarming stopt. Zo zorgt de thermostaat ervoor dat de verwarming op tijd gas terugneemt.

 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply