39

4 items die je beter niet op je slaapkamer kunt houden

Je slaapkamer is de plek waar je tot rust komt. Teminste, dat is de bedoeling. Toch is dit in veel woningen niet het geval. Je zal vast niet de enige zijn die, zodra je wakker wordt, je telefoon erbij pakt om even snel je mail te checken. Voordat je het weet lig je een half uur door Facebook te scrollen en is je dag misschien wel iets te sociaal begonnen. Er zijn nu ook eenmaal een aantal items die je beter niet op je slaapkamer kunt houden. Wil jij jouw slaapkamer ook weer terugbrengen naar de rustige oase als dat het ooit was? Dan haal je de volgende items van je slaapkamer:

items die je beter niet op je slaapkamer kunt houden

 1. Telefoons

  Ik gaf het net eigenlijk al aan, maar telefoons zijn echte rustverstoorders in de slaapkamer. Niet alleen kun je ’s nachts ineens wakker gemaakt worden door de trilfunctie of zelfs geluidsmeldingen; de elektrische signalen die van het toestel afkomen kunnen je rust flink verstoren. Daarnaast kan het felle, blauwe licht van het scherm ervoor zorgen dat je hersenen het idee hebben dat het dag is (het lijkt volgens de hersenen nu eenmaal op daglicht). Dit zorgt er weer voor dat je minder gemakkelijk in slaap valt.

 2. TV, computer, tablets

  Eigenlijk geldt voor deze items hetzelfde als hierboven: ze brengen teveel afleiding en de elektrische signalen zorgen ervoor dat we minder makkelijk tot rust komen. Uit de slaapkamer ermee dus!

 3. Geurkaarsen en wierook

  Hoewel geurkaarsen en wierook ervoor kunnen zorgen dat je woning iedere dag heerlijk fris ruikt, zijn ze niet altijd even geschikt voor de slaapkamer. Sommige geuren hebben namelijk een specifieke invloed op het lichaam en zorgen er bijvoorbeeld voor dat je makkelijker actief wordt en meer energie hebt. Niet erg handig wanneer je lekker rustig wilt slapen. Wil je toch een lekker geurende, frisse slaapkamer? Haal dan gewoon zoveel mogelijk planten naar binnen en laat de ramen voldoende open om de ruimte lekker te luchten.

 4. Dat oude maar o-zo-comfortabele hoofdkussen

  Nu zien hoofdkussens er natuurlijk hartstikke sfeervol uit in de slaapkamer, maar erg functioneel tijdens het slapen zijn ze niet. Zeker dat oude, afgekwijlde, comfortabele hoofdkussen van 10 jaar oud, is wel aan vervanging toe. Stick to the basics en kies voor 1 hoofdkussen van hoge kwaliteit. Alle andere ongein: gewoon van het bed af – die sierkussens zien er ook gewoon hartstikke leuk uit op de bank.

Hoeveel items heb jij van je slaapkamer moeten verwijderen?

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply