17

De 4 beste tips om jouw huis beter te beveiligen

Een veilig gevoel in je eigen huis is erg belangrijk. Je wilt namelijk zonder enige zorgen kunnen gaan slapen of zonder stress een weekendje weg kunnen. Het is daarom verstandig om goed stil te staan bij de beveiliging van jouw huis en hoe je deze kunt optimaliseren. Ga bijvoorbeeld eens na wat de zwakke plekken in jouw huis zijn als het gaat om inbraakgevoeligheid. Vind je dit lastig om te bedenken hoe je de beveiliging van je huis kunt verbeteren? Lees dan snel verder want wij hebben 4 belangrijke tips voor je op een rijtje gezet.

Een deurbel met videosysteem

Wil je een veiliger gevoel in je huis? Denk er dan eens over na om een video deurbel te installeren. Deze bel kan in elk type huis worden gebruikt en is vaak in verschillende modellen aan te schaffen. Het beste is om te kiezen voor een bel die ook over een bewegingssensor beschikt. Zo krijg je een melding wanneer er iemand voor je voordeur staat. Vervolgens kun je via je telefoon met de persoon die voor je deur staat praten of ze afschrikken. Hier heb je een goede internetverbinding en telefoonabonnement voor nodig. Die vind je het beste bij Providers. Doordat je met een videosysteem die verbonden is met je mobiel of computer altijd kunt zien wat er gebeurt bij jouw voor- of achterdeur zul je je veiliger voelen in je huis of wanneer je een paar dagen weg bent en je huis onbewoond achter laat.

De juiste sloten

Wanneer je de veiligheid in je huis wilt vergroten zul je ook eens moeten nagaan wat voor soort sloten er op je deur zitten. Op veel deuren zit een eenpuntslot waardoor de deur maar op een punt beveiligd is. Deze sloten kunnen inbrekers gemakkelijk open breken. Het is daarom beter om te kiezen voor een twee- of driepuntslot die je deur op meerder plaatsen beveiligd. Vaak vergeten mensen dat ook de ramen beveiligd moeten worden. Ga na of dit ook voor jou geldt en beveilig ook je ramen. 

Bewegingssensor

Door gebruik van licht en geluid worden mensen afgeschrikt, en mensen die iets doen wat niet mag al helemaal! Je kunt hier goed gebruik van maken, door bewegingssensoren in je achtertuin aan te leggen bijvoorbeeld. Dit hoeft niet super ingewikkeld te zijn. Kies bijvoorbeeld voor lampen in de tuin die werken op een bewegingssensor of voor een geluidje dat aan gaat zodra er iemand langs loopt. 

Maak het inbrekers niet te makkelijk

Maak het inbrekers niet te makkelijk

Naast dat je wat grotere handelingen kunt ondernemen om te voorkomen dat inbrekers je huis binnenkomen is het vooral erg belangrijk dat je het inbrekers niet te makkelijk maakt en niks uitlokt. Sluit dus altijd je ramen en nodig niet uit om naar binnen te komen door bijvoorbeeld dure apparaten in het zicht te leggen. Ook is het verstandig om de voordeursleutel nooit op het slot te laten zitten en om de brievenbus af te schermen. Deze kleine handelingen zijn erg belangrijk!

Met bovenstaande tips zul je erg gegarandeerd voor zorgen dat je huis beter wordt beveiligd zodat inbrekers geen kans meer maken. Voor meer tips omtrent het beveiligen van je woning kun je altijd contact met ons opnemen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply