22

Alles over de bedrijfsafval regels bij een kantoor aan huis

Heb jij een kantoor aan huis? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de regelgeving met betrekking tot het scheiden van afval. Als ondernemer ben je hier namelijk zelf verantwoordelijk over. Indien je deze verantwoordelijkheid niet neemt, riskeer je een boete van de overheid. Zorg er dus voor dat je voorafgaand aan het scheiden van afval de regelgeving goed doorneemt om het maken van fouten te voorkomen. Je kunt ervoor kiezen om als ondernemer ervoor te zorgen dat je het afval scheidt en hiermee een bijdrage leveren aan een duurzaam milieu. Maak hierin onderscheid tussen huishoudelijk afval en bedrijfsafval bij grotere hoeveelheden. 

Verschillende soorten afval

Er bestaan verschillende soorten afval in het bedrijfsleven, waarbij het allereerst van belang is om te weten wat bedrijfsafval is. Dit is afval dat als gevolg van werkzaamheden wordt geproduceerd. Hierbij geldt een onderscheid ten opzichte van huishoudelijk afval, dat als gevolg van woonomstandigheden wordt geproduceerd. Zodra je kennis hebt over de verschillende soorten afval, is het van belang om te kiezen voor een rolcontainer. Dit heeft een praktische waarde, aangezien een rolcontainer gemakkelijk te verplaatsen is. Je kunt tevens verschillende rolcontainers aanschaffen. 

Bedrijf aan huis

Bijdrage aan het milieu

Indien je afval scheidt, lever je hierin een actieve bijdrage aan het milieu. De verschillende soorten afval zullen immers in verschillende verbrandingsovens gaan, waardoor de totale uitstoot van CO2 omlaag zal gaan. Dit is een milieuvriendelijke keuze, waarbij geldt dat het afval tevens opnieuw kan worden gebruikt voor het recyclen. Denk hierbij aan het opnieuw gebruik maken van materiaal, waarmee je de onnodige productie van extra materiaal kunt voorkomen. 

Schone leefomgeving

Voor jou als ondernemer kan het tevens aangenaam zijn om te kiezen voor afvalscheiding, aangezien je hiermee een omgeving kunt creëren waarmee jij het milieu ondersteunt in het kader van duurzaamheid. Daarnaast zullen in de keuken of op het kantoor minder ongelukken plaatsvinden als gevolg van een schone werkomgeving. Bovendien kunnen onaangename geurtjes ziektes als gevolg hebben. Een schone werkomgeving met weinig bacteriën is dus van cruciaal belang. 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply