46

creatief met foto’s

foto

foto’s aan een plank via x4duros

We maken met z’n allen veel foto’s. Op foto’s staan vaak mooie herinneringen met beelden die we niet willen vergeten. Het is best lastig om te bepalen wat je met deze foto’s gaat doen, omdat er zoveel keuzes zijn. Je kunt ze bewaren in een mooi fotoboek, of je kunt ze showen en er ieder dag van genieten. Als je de foto’s graag ophangt kun je uit allerlei producten en manieren kiezen. Hieronder volgen mijn favorites!

Denk verder dan alleen fotopapier

Je kunt de foto’s tegenwoordig niet alleen laten afdrukken op fotopapier om het vervolgens in te lijsten, maar je kunt ze bijvoorbeeld laten printen op canvas, hout, triplex, bamboe, perspex, forex, alluminium, een beker, een tas en… ga zo maar door. Zelf hou ik van foto’s op canvas omlijst door een baklijst met een dikke rand. Je krijgt dan een 3d gevoel, waardoor de afdruk heel levendig wordt om naar te kijken. Ook zijn foto’s geprint op hout bijzonder. Niet alleen vanwege de uitstraling, maar ook omdat je het gewoon leuk en stevig kan neerzetten.

foto's

een collage-wand met foto’s via buzzfeed

foto

een ixxi-collage via ixxi

foto collages

Als je uit de grote verzameling foto’s moeilijk een paar foto’s kunt uitkiezen, dan kun je er ook een heleboel  tegelijk gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld alle foto’s op een stuk wand plakken of de foto’s in een vorm (zeg een hartje) opplakken. Je kunt bij het ophangen ook gebruik maken van een vlak waarbinnen je de foto’s opplakt, bijvoorbeeld een plank of een memobord. Ook ben ik gek op collages met vierkante kaarten zoals die van ixxi omdat je hier creatief met je foto’s aan de slag kunt gaan,  daar hou ik van.

foto

een krijtbord met foto’s via johanna-vintage.blogspot

Een sfeerhoekje met foto’s

Als je graag foto’s een kleinere plek wilt geven, dan kun je er ook een sfeerhoekje mee maken. Dit kun je doen met mooie fotolijstjes,  een bijzondere fotohouder of een digitale fotolijst waarin je iedere keer een andere foto voorbij ziet komen. Zelf hou ik van kleine hoekjes waar je op subtiele wijze foto’s een plekje geeft. Zo kun je van een plak hout een creatief fotohouder maken, waar je 2 foto’s combineert met mooie kaarten of quotes die passen bij je huis. Of je kunt van foto’s mooie waxinelichtjes maken die in de avond een mooi licht verspreiden.

Afijn, de keuze is reuze en wat je kiest, ligt erg aan je smaak. In ieder geval kun je op veel manieren de mooie foto’s een goed plekje geven in je interieur!

creatief

foto’s op een blok… zelfmaakidee van vt wonen

creatief

een waxine lichtje van een foto DIY plan via babebora

Show Comments

One Response

  1. Ceciel 11 september 2015

Leave a Reply