35

gefilterd licht met een houten jaloezie

Iedereen heeft het, sommigen wat meer dan anderen… en afhankelijk van het seizoen en zijn we er blij mee of niet.
Licht in het interieur is de beste accessoire, het past bij elke woonstijl en is nooit hetzelfde. Door te spelen met licht gaat je interieur leven en kun je sfeer maken.

Fotografen en kunstschilders zijn dol op licht en spelen hier graag mee. Schaduwpartijen accentueren het licht, of ze beïnvloeden het licht door het in bv. streeppatronen te filteren.

houten jaloezie

Vermeer ‘girl reading at an open window’ via essentialvermeer

Het Hollandse licht is door kunstschilders vaak proberen te vangen op het doek. Johannes Vermeer heeft een aantal schilderijen waarop hij personen schildert die nabij het raam zitten, zodat hij gebruik kon maken van het invallende licht en de schaduwwerking. In die tijd waren de ramen vaak klein om zoveel mogelijk warmte in huis te houden. Tegenwoordig hebben we driedubbel glas en maken we de ramen in huis het liefst zo groot mogelijk…

Ramen in huis betekent ook raambekleding. Hoe mooi dat Hollandse licht ook valt, soms wil je privacy of heb je behoefte aan koelte door het zonlicht tijdelijk buiten te sluiten.

Door de jaren heen is er zoveel meer keus dan alleen maar gordijnen. Alhoewel gordijnen wel altijd mijn favoriet blijven, omdat zij zoveel sfeer aan je interieur geven. Een bijkomend voordeel is dat gordijnen ook reuze fijn zijn voor de akoestiek in huis.

Van rolgordijn tot plissé en van plakfolie tot jaloezieën of een combinatie van 2. De mogelijkheden als raamdecoratie zijn eindeloos. Raambekleding waarvan de hoeveelheid licht aan te passen is, is leuk om de eerder genoemde schaduwwerking te krijgen.

houten jaloezie

lichtinval bij ‘strange little girl’ van Elise Brown tumblr

Jaloezieën hebben het voordeel dat het helemaal open en helemaal dicht kunnen (voor ’s avonds als de lamp aan is). Maar je kunt ze ook nog iets er tussenin stellen. Het allermooiste is dat het zo’n leuk streeppatroon geeft op de vloer of muur als de zon lekker naar binnen schijnt….

houten jaloezie

speling van het licht via Johnny Vaillant

Houten jaloezieën geven, zeker in combinatie met een stoffen ladderband, een luxe uitstraling. Ze passen goed in de moderne, stoere en Scandinavische woonstijlen. Ook omdat er vele kleuren en breedtes mogelijk zijn.

Op raamdecoratie.com kun je veel kleuren houten jaloezieën krijgen in standaard maten maar zeker ook in maatwerk. Je kunt daar precies iets vinden wat bij jou, bij je interieur en je woonstijl past.

houten jaloezie

een houten jaloezie van raamdecoratie

Een blog geschreven door Cristel Slijters, interieurstyliste.

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply