14

Creatief met eieren: decoratie voor Pasen

Aanstaande zondag is het weer Pasen. Het is leuk om je woning of eettafel gezellig aan te kleden voor deze gelegenheid. De kans is groot dat je uitgebreid gaat ontbijten, gaat lunchen met familie of er een gezellig middag van maakt met de kids. Mooie paas versiering mag hierbij niet ontbreken! Wij hebben 6 leuke decoratie ideeën voor Pasen uitgezocht die je gemakkelijk zelf kunt maken.

1. Paaseieren met servetten decoupage

Voor deze Do It Yourself heb je mooie servetten, een kwast en decoupagelak (of lijm) nodig. Knip eerst een mooi stukje uit het servet en haal de bovenste laag eraf. Breng vervolgens een laagje lak of lijm aan op het ei. Plak hier het dunne stukje servet op en ga er nog eens overheen met de lak. Het resultaat is prachtig! In plaats van echte eieren kun je ook grote decoratie eieren van plastic gebruiken.

2. Paasdecoratie met eierschalen

Lijm een aantal eierschalen aan elkaar vast in de vorm van een cirkel. Zorg ervoor dat er een vaasje of waxinelichthouder in het midden kan staan. Vul de eierschalen vervolgens met kleine plantjes, droogbloemen, mos, kwarteleitjes of andere decoratie. Zet tot slot een kaarsje in het midden en je hebt hele romantische paaseieren decoratie!

3. Paasei decoratie met kaarsenvet

Het is natuurlijk ook mogelijk om de eieren zelf om te toveren tot kaars. Vul lege eieren met kaarsenvet of gebruik een ei-kaars die er precies in past. Dat is een stuk sneller en gemakkelijker.

4. Paastak met deco eieren

Koop een bosje met krulhazelaartakken, krulwilgen of bloeiende paastakken. Versier het met eieren in diverse kleuren. Het is handig als zo’n decoratief ei al is voorzien van een touwtje, zodat je het eenvoudig op kunt hangen. Vind je het leuk om te haken? Dan is het ook tof om kleine gehaakte paaseieren in de tak te hangen.

5. Paasontbijt decoratie

Paasdecoratie hoeft niet heel kleurrijk of uitgesproken te zijn. Je kunt het ook subtieler aanpakken. Hierboven zie je dat er een servet om een ei is geknoopt. Met een beetje fantasie vormen de uiteindes van het servet de twee oren van een paashaas. In het midden kun je een echt gekookt ei leggen, maar ook een houten ei ter decoratie.

6. Decoratieve kwarteleitjes

Een andere manier om een paastafel aan te kleden, is door allemaal kleine paaseitjes neer te leggen. Kwarteleitjes of chocolade paaseieren zijn het aller leukste. Voeg eventueel nog wat groene takjes toe of zet een mooie bos tulpen op tafel.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply