36

#christmas countdown dag 5: kerstverlichting maken

kerstverlichting

een lichtsnoer om zelf te maken

Kerst komt steeds dichterbij, tijd om ons huis om te toveren en de kerstverlichting te voorschijn te halen! Bij kerstversiering denk ik aan een kerstboom, kaarsen, kerstballen, sterren en natuurlijk lichtjes! Veel lichtjes. Dus deze kerst was ik op zoek naar een mooie slinger met lichtjes. Ik dacht deze keer niet in klein en fijn, maar in groots en bijzonder. Het werd dus een prikkabel van lampenonline.

Ik begrijp goed dat je het lichtsnoer ook wil maken :-), dus bij deze mijn uitleg…

kerstverlichting

wat heb je nodig:

– een prikkabel van konstsmide via lampenonline
– mal met een ster (sterren )
– gekleurd karton
– een schaar

Zo maak je de kerstverlichting

1. Print de ster uit of kies een ander mal (denk aan een kerstboom, een kerstbal of iets anders).
2. Teken er 10 op de achterkant van het karton.
3. Knip de sterren netjes uit en leg ze naast elkaar.
4. In het midden van de ster moet een gat komen waar je de lamp doorheen steekt. De binnenkant van het rolletje plakband was bij ons de juiste maat… Teken de rondjes aan de achterkant en knip ze voorzichtig uit.
5. Trek het rubberen ring van de fitting. Steek de gloeilamp door de ster en draai de gloeilamp in de fitting.6. Klaar is je kerst-lichtsnoer.

Nu moet je alleen bedenken hoe je het op gaat hangen… Hang je het aan een haak, of net als bij ons aan een stok. Er zijn veel mogelijkheden en je komt vast op een goed idee.

Zoek je nog meer ideetjes om je huis in kerstsfeer te brengen? Volg dan mijn blog, iedere dag komen er als adventskalender idee├źn voorbij die je zelf kunt maken of zelf kunt doen. Ook kun je kijken op mijn pinterestbord kerst 2015.

ons lichtsnoer aan de wand

ons lichtsnoer aan de wand

kerstverlcihting

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply