34

Chinese roos plant van de maand mei

plant

chinese roos is plant van de maand mei via bloemenbureauholland.

Iedere maand staat er een plant in het zonnetje. Deze keer is het de Chinese Roos of Hibiscus. Echt een voorjaarsplant die er vrolijk bij staat. De Chinese Roos is te herkennen aan trompetvormige bloemen met glanzende, donkergroene bladeren. De oorspronkelijke bloemkleur was rozerood maar we zien tegenwoordig veel verschillende kleuren als geel, donkerrood, roze en wit.

De verzorging

De Chinese Roos houdt van veel licht en kan zelfs buiten in de volle zon staan. Houd de grond vochtig, zeker in het bloeiseizoen. Heeft de hibiscus slappe bladeren.. dan is de woonplant dorstig. Geef de plant iedere twee weken plantenvoeding en haal regelmatig uitgebloeide bloemen weg. In de winter kan men de plant een koele, maar vorstvrije plek geven en de plant eventueel terugsnoeien, zodat hij het volgende seizoen weer rijkelijk bloeit.

tips

Chinese Roos staat met zijn prachtige kleuren mooi in zowel in huis als de tuin. De woonplant combineer je met trendy of juist klassieke potten. Buiten geeft de plant met verschillende grote struik- en stamvormen meteen een vakantiesfeer. Samen met andere Middellandse-Zeeplanten als Bougainvillea, Oleander en Olijf maakt u zo het perfecte zomerterras in de lente…

De hibiscus is veel als inspiratie gebruikt bij decoraties, servies en behang… Vrolijk!

plant

behang met de chinese roos van Pip

plant

behang met de hibiscus van Pip

plant

bloemenillustraties via vt wonen

plant

een diy idee om de bloemen zelf te maken via liagriffith

 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply