15

Checklist voor een feestje

Een feestje geven. Dit is erg leuk, maar er komt ook veel bij kijken. Je moet namelijk aan veel verschillende dingen denken. Het is dus niet alleen maar gezellig samenzitten met vrienden en familie. Waar je allemaal aan moet denken bij het geven van een feestje lees je hieronder.

Gasten, locatie en datum

Om te beginnen is het van belang dat je weet wie je wilt uitnodigen. Hierin heeft iedereen weer andere wensen en behoeften. De een houdt het liever klein, terwijl de ander gaat voor veel mensen een groot feest. Wanneer je het aantal gasten weet, kun je gaan nadenken over de locatie. Met weinig gasten kan het feestje waarschijnlijk makkelijk thuis gevierd worden, maar wanneer je veel gasten gaat uitnodigen, kun je misschien beter een locatie huren. Hierbij kun je het zo duur maken als dat je zelf wilt. Wanneer je de locatie passend bij het aantal gasten hebt gevonden, is het van belang een datum te plannen. Dit is vooral bij het huren van een locatie handig, want anders wordt het lastig de ruimte te reserveren. Daarnaast maakt het weten van de datum, het versturen van een uitnodiging ook makkelijker.

Maak een verlanglijstje

Wie jarig is krijgt natuurlijk ook cadeautjes. Het is dan wel zo handig als je weet wat je wilt hebben. Bij het versturen van een uitnodiging zul je al snel reacties krijgen, waarin de vraag naar boven komt wat je graag zou willen hebben. Dan is het wel zo fijn als je hier gelijk een reactie op hebt en weet wat je wilt.

Uitnodiging versturen

Dan is het echt tijd om de uitnodiging te gaan versturen. Probeer dit zo vroeg mogelijk te doen, zodat de gasten nog genoeg tijd hebben zich voor te bereiden. Denk hierbij aan ongeveer een maand van tevoren. Je weet de gastenlijst, locatie en datum, dus kunt iedereen op de hoogte gaan stellen. Hierbij vertel je duidelijk wat de bedoeling is, zodat er geen complicaties ontstaan.

Decoratie en muziek

Decoratie-en-muziek

Het ligt er natuurlijk met net aan wat voor een feestje je geeft. Wanneer je kiest voor een themafeestje, kun je hier leuke accessoires voor in huis halen. Denk bijvoorbeeld aan een feestje met een strandthema. Hiervoor kun je parasols, gekleurde vlaggetjes en een bar voor in huis halen. Daarnaast is het dan ook handig om aan muziek te denken. Ook hierbij ligt het er wel een beetje aan wat voor een feestje is. Is het namelijk gewoon een feestje thuis, waarbij er wat familie langskomt, is er geen decoratie en muziek nodig. Hierbij kun je bijvoorbeeld wel slingers ophangen, maar is verdere decoratie en muziek overbodig.

Eten en drinken

Natuurlijk zijn eten en drinken niet te missen bij een goed feestje. Wanneer de meeste mensen het woord feest horen, denken ze al snel aan taart. Door ons drukke leven hebben we alleen niet altijd tijd er eentje te halen. Gelukkig kun je tegenwoordig ook een taart laten bezorgen. Ook is het van belang genoeg drinken in huis te halen. De meeste mensen drinken wel iets van alcohol op een feestje, maar daarnaast is frisdrank ook niet te missen. Ook lekkere hapjes, zoals bitterballen of nacho’s doen het erg goed op een feestje.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply