15

Inspiratie: 5x grind gebruiken in je tuin

Siergrind past bij veel tuinstijlen. Van modern en minimalistisch tot een hele natuurlijke look. Vandaag delen we 5 voorbeelden van mooie tuinen met grind. Zo kun je direct inspiratie opdoen voor jou eigen voor- of achtertuin. Welke foto spreekt jou het meeste aan?

Grind, split of keien?

In plaats van grind kun je ook gebruik maken van split of keien. Siergrind bestaat uit kleine, gladde en afgeronde steentjes. Keien zijn de grote en stoerdere variant. Siersplit herken je juist aan de scherpe vormen. Welk soort sierbestrating de beste keuze is, is helemaal afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Ga na welke stenen het beste aansluiten op de tuinstijl. Neem een kijkje op Amagard.com om meer inspiratie op te doen. Op deze website vind je alles voor een prachtige afwerking van jouw tuin.

1. Grind langs het gazon

Grind langs het gazon

Grind is erg mooi te gebruiken als bodembedekker. Je kunt het tussen grote planten, bomen en struiken strooien. Daarnaast kun je het gebruiken als scheiding tussen de plantenborder en het gazon. Het grind zorgt ervoor dat je minder last hebt van onkruid en overwoekering. Voor het beste effect leg je anti-worteldoek onder de steentjes. Dit is de perfecte basis voor een onderhoudsvriendelijke tuin!

2. Grind met stapstenen

Grind met stapstenen

Combineer grind met grote stapstenen voor een speels effect. Laat de grote tegels een stukje boven het grind uitkomen. Dit oogt niet alleen heel leuk, maar zorgt er ook voor dat de stapstenen niet langzaam verdwijnen. Je kunt grind en split daarnaast netjes op z’n plek houden met speciale grindmatten. Dit wordt ook aangeraden als je grind gebruikt als voetpad of oprit. Er zijn grindmatten met worteldoek verkrijgbaar om de klus nog sneller te klaren.

3. Grind in een Japanse tuin

Grind in een Japanse tuin

Grind of split mag niet ontbreken in een Japanse tuin. Je kunt het gebruiken als tuinpad of als border. Zorg ervoor dat alles organisch oogt. Maak daarom niet te veel strakke lijnen en scherpe hoeken. Om de Japanse look extra te benadrukken, kun je het grind eventueel in een mooi patroon harken.

4. Twee kleuren grind combineren

Twee kleuren grind combineren

Ook tof: kies twee verschillende kleuren grind. Met contrasterende kleuren maak je echt een statement in de tuin. Mag het wel iets subtieler? Dan kies je voor twee kleuren die wat dichter bij elkaar liggen.

5. Grind als bodembedekker

Grind als bodembedekker

Uiteraard is het ook mogelijk om grind slechts op een paar plekken te gebruiken als bodembedekker. Zo houd je onkruid tegen en creëer je een moderne uitstraling.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply