22

Bedrijf aan huis: wat zijn de regels op het gebied van bedrijfsafval?

Of je nu een groot bedrijf kantoor hebt of een klein kantoor aan huis, je bent allebei even verantwoordelijk voor je bedrijfsafval. Als groot bedrijf heb je vaak meer middelen om afvalbeheer te regelen. Zo huren kantoren vaak grote containers in die worden opgehaald door afvalbedrijven. Als eenmansbedrijf heb je hier niet altijd de middelen voor en bovendien is dit niet altijd nodig, omdat je in je eentje natuurlijk een stuk minder bedrijfsafval produceert. 

Laat het afval ophalen door je gemeente of breng het zelf naar de milieustraat 

Als eenmansbedrijf produceer je een stuk minder afval dan grote bedrijven. Het is daarom niet nodig om een gigantische rolcontainer op je oprit te zetten en deze door een afvalbedrijf wekelijks te laten ophalen. Als eenmansbedrijf is het daarom verstandig en voordelig om het afval door je gemeente te laten ophalen. Je kunt het afval laten ophalen of zelf naar de milieustraat rijden. Je betaalt dan een reinigingsrecht. Dit bedrag betaal je maandelijks aan je gemeente en het heeft je het recht om afval af te voeren. Je kunt dit exacte bedrag navragen bij je gemeente. Soms komt dit neer op een vast maandelijks bedrag en soms ligt dit aan de hoeveelheid afval. 

Laat het afval ophalen door een particulier bedrijf als een meer voordelige optie 

Het is ook mogelijk om het afval dat je als eenmanszaak produceert, op te laten halen door een particulier bedrijf. Je huurt dan een container van dit bedrijf dat zij elke maand komen legen. Hiervoor betaal je vaak een maandelijks bedrag of je betaalt voor de hoeveelheid afval dat je laat verwerken. Wil je zeker weten of het bedrijf aan de Nederlandse regels voor afvalverwerking voldoet? Check dan de VIHB lijst die is opgesteld door de overheid. Hier vind je alle officiële afvalinzamelaars. 

Afval

Maak afval scheiden makkelijker met diverse containers

Of je nu een groot of een klein bedrijf hebt, het scheiden van afval is van essentieel belang. Alle verschillende afvalsoorten moeten apart ingezameld worden, zoals glas, papier, PMD, gft en swill. Om dit zo goed mogelijk te doen, is het huren van containers een perfecte oplossing. Je kunt hiervoor terecht bij een containerverhuur om diverse containers te huren. Ga bij jezelf na welke afvalstromen je als bedrijf produceert. Produceer je voornamelijk papier en karton of ook plastic en gft? Voor elke afvalstroom is er een passende container.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply