38

bedden en meer….

bed en slaap

bedden en slaap abc

Ik ben op zoek naar een nieuw bed. Maar er zijn zoveel soorten, maten, materialen en mogelijkheden… tjonge. Hoe ga ik dat aanpakken. De woorden duizelden mij al snel. Heb me eerst ingelezen en daarna ben ik weg gaan strepen.

Er zijn al veel verschillende soorten bedden, zoals:

Het ledikant

Bij een ledikant heb je nog veel ruimte om het bed aan te passen aan je persoonlijke voorkeur. Je kunt kiezen voor een gewone platte bedbodem zijn, maar ook een elektrische die je kunt verstellen als je bijvoorbeeld ‘s avonds nog graag een boek leest in bed. Na de keuze van het bedbodem kun je kijken naar de diverse opties voor matrassen. Een groot voordeel van een ledikant is dat je de ombouw in woonstijl kunt krijgen en die past dus in iedere slaapkamer.

Het waterbed

Een waterbed ligt natuurlijk heerlijk en is met geen enkel ander bed te vergelijken. Omdat je op water ligt, wordt ieder deel van je lichaam ondersteund en niets kan beklemd raken. Als je beweegt in een waterbed zul je altijd optimale ondersteuning blijven houden, hoe je ook gaat liggen. Een nadeel van het waterbed is dat je het altijd moet verwarmen, dus de stroom moet aanblijven.

De boxspring

Een boxspring staat ook wel bekend als ‘een hotelbed’ en is een compleet bed-systeem. De boxspring bestaat uit een bak en de box met daarin de (pocket)veren. Op de boxspring zelf kun je vervolgens weer een matras leggen. Een boxspring kun je laten stofferen zodat hij precies in je interieur past.

Mijn voorkeur gaat uit naar een fijne boxspring. Die ziet er mooi uit, past goed bij mijn slaapkamer, heeft een zachte vering… Dat lijkt me wel wat. Maar waar moet ik nog goed opletten bij het kopen van de juiste boxspring?

– Let goed op wat er wel en niet bij de prijs is inbegrepen. Er zitten veel onderdelen bij een boxspring, zitten deze er allemaal bij en wat moet ik nog los aanschaffen?
– Wat is je slaaphouding en waar lig je graag op…  welk matras past hier goed bij?
– Denk goed na over de afmetingen… Wil je hem breder, smaller, hoger of langer?
– Van welk materiaal is je boxspring gemaakt?
– Voor welk gewicht is de boxspring geschikt en past dit bij jou?
– Heb je snel rugklachten, verdiep je dan in tips (bv van de consumentenbond) voor de aankoop van een matras.
– Is alles goed wasbaar en handig schoon te houden?

Ik heb mijn verlanglijstje wel compleet en ga speuren tussen de boxsprings van Roobol. Ik ga maar eens langs om proef te liggen… krijg er nu al zin in, want dat wordt lekker slapen straks!

boxspring

een boxspring via lookslikewhite

boxspring

dank voor de tip Loesje…

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply