26

Badkamertrends 2021

Ben jij toe aan een nieuwe badkamer met een compleet andere stijl? Voor welke stijl je ook gaat, je wilt vast mee met de nieuwste badkamertrends. In dit artikel behandelen we de nieuwste trends voor 2021. Hiermee kan jij jouw badkamer een update geven.

Zwarte elementen are here to stay

Zwart in de badkamer werd gezien als een trend. Een trend is iets wat komt en gaat maar zwart blijft populair. Om deze reden staat dit in het lijstje. Zwarte elementen zijn tijdloos wat een hoop voordelen met zich meebrengt. Hierdoor zal je niet snel een nieuwe badkamer nodig hebben.

Zwart kan je toepassen op verschillende manieren in je badkamer. Een badkamermeubel met een zwarte onderkast is niet nieuw, dit was misschien wel het eerste zwarte element wat we zagen in de badkamer. Maar maak het meubel compleet met een zwarte wastafelkraan voor dat extra beetje contrast.

Plaats een fraaie zwarte badkamer design radiator. Designradiatoren zijn tegenwoordig in alle soorten en maten beschikbaar. Je slaagt dus altijd voor de perfecte radiator met een strak design of een handdoekradiator met ronde spijlen. Je kan alle kanten op die perfect aansluit op jouw gewenste badkamerstijl.

Wat we nog niet zo veel in de Nederlandse badkamer zien is een douchewand of douchecabine met zwarte elementen. Je maakt van je douche een echte blikvanger met een zwart profiel. Ga nog een stapje verder door een douchewand met rookglas of zwarte strepen te nemen. En is dat nog niet genoeg zwart voor jou dan heb je ook nog zwarte douchekranen en regendouches.

Ga langs bij een badkamerspecialist zoals Maxaro. Hier kan je inspiratie opdoen en zelf zien welke combinaties jij mooi vindt.

Natuurlijke kleuren en materialen

Wil je liever wat rustigere kleuren en wat meer het gevoel krijgen dat je de natuur binnenlaat ga dan voor natuurlijke kleuren en materialen. Bij deze trend moet je denken aan een houtlook vloer zoals keramisch parket. Veel natuurlijker kan het niet dan houtlook elementen. Dit kan je goed combineren in het badkamermeubel. De onderkast kan je nemen in houtlook wat perfect aansluit op de badkamer vloertegels.

Een ander natuurlijk element is natuursteen of natuursteen look. Dit kan je toepassen in de vloer- en wandtegels maar ook in de waskom of wastafel. Probeer wat te combineren om te zien waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Wat betreft kleuren moet je denken aan beige, grijs, bruin en groen. De kleur bruin komt terug in het keramische parket en de kleur grijs komt terug in natuursteen look tegels.

Natuurlijke kleuren en materialen

Meer groen in de badkamer

Deze trend sluit goed aan op het bovenstaande. Kies ervoor om wat planten te plaatsen in de badkamer. Dit kan al heel bescheiden door wat plantjes te plaatsen op het badkamermeubel of op het inbouw reservoir van het toilet. Pak je het liever wat groters aan? Dan kan je gerust een grote kamerplant plaatsen in de badkamer mocht je hier plek voor hebben.

Dit zijn enkele trends die je in grote en kleine maten kan toepassen. Hiervoor hoef je niet direct de gehele badkamer te verbouwen of een nieuwe badkamer te kopen wat ideaal is.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply