20

Alles wat je moet weten over potten bij kamerplanten

Kamerplanten bestellen is nog zo makkelijk van zichzelf, maar zonder potten komen de gewassen nog steeds niet tot z’n recht. Potten zijn er in dusdanig veel verschillende formaten, dat het op voorhand lastig kan zijn om in te schatten welke pot het beste bij een plant past. Gelukkig heb jij mazzel en leef je in het internettijdperk en kun je de informatie opzoeken in blogjes zoals deze. In dit blog geven we je een aantal handvatten. Hiermee hopen we dat je gemakkelijker uit de voeten kunt en het keuzeproces wat simpeler wordt dan dat hij nu is.

Uitwerking

Voordat je een ‘thuis’ zoekt voor je kamerplant, is het goed om na te gaan wat voor soort pot je zoekt. Tegenwoordig zijn er namelijk niet alleen staande modellen, maar kun je ook een hangende tot je beschikking krijgen. Deze kun je bijvoorbeeld boven je sofa hangen, wat een ware toevoeging is aan de atmosfeer in je huis. Hierbij is het wel van belang om je te realiseren dat het niet bijzonder praktisch is, want met het toedienen van water kunnen er druppels water gaan lekken. Denk hier goed over na voordat je kamerplanten bestellen gaat.

Grootte

Grootte

Er zijn maar weinig facetten bij kamerplanten die zo’n belangrijke rol innemen als de grootte van de pot. Een te grote pot is namelijk niet bevorderlijk voor de levensduur van de plant, maar een te kleine variant is dat evenmin. Zou je voor een kleine pot kiezen, dan loop je het gevaar dat de pot te veel gaat uitzetten bij hitte. Bovendien geef je de kamerplant zo geen ruimte om door te groeien, wat tot gevolg kan hebben dat hij bekneld raakt. Een pot op de groei kopen is evenmin goed, want de wortels zullen dan niet in aanraking komen met de bodem. De plant zal zo altijd klein blijven.

Vervangen

Een ander punt wat je niet moet vergeten bij de pot van een kamerplant, is het tijdig vervangen ervan. Er zijn verschillende zaken waar je dit aan kunt herkennen. Een exorbitante groei in de voorbije periode kan een signaal zijn om verpot te worden, maar ook een snel opdrogende grond kan een roep om aandacht zijn.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply