20

Alles wat je moet weten over een badkamer renovatie

Als je aan het overwegen bent om een volledige badkamer renovatie aan te gaan, is er veel om over na te denken. Wanneer is je badkamer precies toe aan een renovatie en wat moet er allemaal vervangen worden? Is alleen een inbouwreservoir kopen voor het toilet bijvoorbeeld noodzakelijk of moet het hele toilet vervangen worden? En hoe zit het eigenlijk met de douche? Van het kiezen voor het juiste sanitair en mooie nieuwe badkamermeubels, tot het uitzoeken van tegels en verfkleuren. Er zijn een hele hoop beslissingen die je zal moeten nemen.
En natuurlijk moet je ook rekening houden met het budgetteren van de kosten voor de materialen en arbeid. Hieronder lees je alles wat je moet weten over een badkamer renovatie!

Wat is er allemaal nodig?

Het begint bij het maken van een indeling van de badkamer. Als je dat hebt gedaan dan kun je gaan kijken naar wat er allemaal nodig is. Als het gaat om sanitair wil je het liefste voor goede kwaliteit kiezen. Voor het toilet is een Geberit inbouwreservoir absoluut de beste keuze. Voor het overige sanitair, zoals de douche en de wastafel, zijn er verschillende stijlen om uit te kiezen. Weet je niet zeker waar je moet beginnen? Je kan altijd een interieurontwerper om hulp vragen. Die kan je helpen bij het maken van de beste keuzes voor de stijl en inrichting.

Een goede planning

Een goede planning

Het renoveren van je badkamer valt of staat (net als bij iedere verbouwing) met een goede planning én voorbereiding. Zorg dus dat je goed voorbereid bent en voldoende tijd vrij maakt voor dit project. En dat er duidelijke communicatie is tussen jou en de aannemer als het gaat om het tijdsbestek. Zo kun je jouw verwachtingen bijstellen en eventuele tegenslagen, vertragingen of teleurstellingen mogelijk voorkomen.

De kosten van een badkamer renovatie

De kosten van een badkamer renovatie hangen natuurlijk volledig af van jouw wensen. Je kan het zo voordelig en zo duur maken als dat je zelf wilt. Als je bezig bent met het bepalen van het budget, vergeet dan niet de arbeidskosten mee te rekenen bij het begroten van de renovatie. Een aannemer inhuren kan duur zijn, maar het is het waard om zeker te zijn dat het werk goed gedaan wordt. Een doe-het-zelf renovatie van je badkamer kan je op voorhand geld besparen, maar het kan je op de lange termijn ook weer meer gaan kosten als er iets misgaat. Over het algemeen kun je rekening houden met een bedrag tussen de € 5000,- en € 8000,-.

Wanneer is het tijd om je badkamer te renoveren?

Vaak gebeurd een badkamer renovatie nog voordat alles uit elkaar valt en verkleurd is, omdat je het zelf niet meer mooi vindt. Je kan natuurlijk ook gewoon helemaal uitgekeken zijn om je huidige badkamer en er graag een nieuwe comfortabele badkamer van willen maken. Een badkamer renovatie kan een flink project zijn, maar uiteindelijk is het de moeite dubbel en dwars waard!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply