#christmas countdown dag 7: kerstkaart kleuren

even relaxen met kleuren en een potje thee in de theepot van Vahé van houss.nl

even relaxen met kleuren en een potje thee in de theepot van Vahé van houss.nl

Alweer een dagje dichter bij kerst. Daarom is het tijd om over je kerstkaart na te denken. Als je een kerstgroet wilt sturen zijn er 2 belangrijke vragen: ga je een kerstkaart kopen of ga je dit jaar er zelf eentje maken… Na deze vraag zijn er vervolgens weer duizenden ideeen te bedenken. Een van de mogelijkheden is een kerstkaart kleuren.

kerstkaart kleuren

Kleuren wordt nog steeds veel gedaan, want van kleuren kun je even ontspannen. In deze donkeren gejaagde dagen is dat wel even fijn, je kunt er bijvoorbeeld een me-time moment van maken. Leg alles netjes klaar, steek een kaarsje aan en zet een heerlijk kopje thee. Ik ben blij met mijn nieuwe theepotje van Vahé die ik bij houss.nl vond. Die ziet er onverslijtbaar uit en de thee blijft lekker lang warm, mmm.

zentangle

Nu zie ik via pinterest ook veel mooie zentangles voor kerst. Zentangle is een soort meditatie en tegelijkertijd ook een kunstvorm, die is ontwikkeld door Maria Thomas en Rick Roberts in de Verenigde Staten. Tangle betekent in het Engels ‘wirwar of knoop’, maar bekent ook ‘omarming’. Het woord ‘Zen’ is een Japanse vorm van Boeddhisme: je zoekt naar leegte, wijsheid en stilte, zoals Boeddha dat óók deed. Als je dit combineert, krijg je dus meditatief tekenen. Het is anders dan een mandela, want die is vanuit een cirkel en een zentangle begin je vanuit een knoop. Op de site van de kleine wereldreiziger kun je er meer over lezen, of je kunt er een boek van kopen…

Binnen het kleuren zijn er veel mogelijkheden om zelf een kerstkaart te maken. Ik zal hieronder een paar voorbeelden geven die je thuis kunt uitprinten en kunt afmaken. Ik wens je veel plezier!

Zoek je nog meer ideetjes om je huis in kerstsfeer om te toveren, volg dan mijn blog met bijvoorbeeld  bloglovin. Deze maand plaats ik iedere dag een bericht met een idee die je makkelijk thuis kunt maken! Straks ben je helemaal klaar voor kerst!
Ook kun je mijn pinterestbord kerst 2015 volgen.

kerstkaart kleuren

een kerstkaart om uit te printen en in te kleuren via mr printable

kerstkaart kleuren

een reindeer om in te kleuren via mtdata

kerstkaart kleuren

een zentagle kerstboom via flickr

kerstkaart kleuren

doodle uiltjes om in te kleuren via flickr

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply