Hoe gebruik je ribfluweel in het interieur?

Hoewel een aaibare stof vooral lijkt te passen bij een knus winterinterieur, is ribfluweel het hele jaar door een stijlvolle keuze. Het zachte materiaal brengt veel sfeer in huis. Het is bovendien gemakkelijk te combineren met verschillende stijlen. Ben je benieuwd hoe je zelf de meubelstof ribfluweel kunt verwerken in je interieur? Lees dan verder voor een aantal tips, ideeën en leuke inspiratie!

Wat is rib fluweel precies?

De stof ribfluweel wordt ook wel corduroy genoemd. Het is een simpel gezegd hetzelfde als normaal fluweel, maar dan met ribbels in het textiel. Vaak is de geweven stof een mix van katoen en synthetische vezels, zodat er stretch ribfluweel ontstaat. Hierdoor veert de bekleding van stoelen en banken mooi terug in de oorspronkelijke vorm en gaat het dus langer mee. De breedte van de ribbel kan erg variëren. Van een hele brede ribbel voor een stoer en robuust uiterlijk tot een verfijnde variant. Corduroy met een fijne ribbel oogt een stuk subtieler en is bijvoorbeeld geschikt voor een chique look. Houd hier dus rekening mee tijdens het shoppen naar deze woontrend.

Meubels met bekleding van ribfluweel

De zachte stof komt het beste tot zijn recht als meubelbekleding. Of het nou gaat om een grote hoekbank, eetkamerstoelen of een luxe fauteuil. Met corduroy maak je zeker een statement! Op het bovenstaande voorbeeld zie je dat het materiaal direct meer sfeer brengt in de ruimte. Het oogt stoer en gezellig tegelijk. Vind je het toch wat te robuust? Dan kies je voor bekleding met een subtiele en fijnere ribbel. Van een afstand lijkt dit op normale fluwelen bekleding, maar van dichtbij krijgt het extra persoonlijkheid door de textuur.

Corduroy kussens

Ga je liever voor een subtiele vleug ribfluweel in het interieur? Dan kun je een paar corduroy kussentjes aanschaffen. Het zachte materiaal past bij iedere bank of stoel. Het is bijvoorbeeld een mooie match met een leren bank of juist met geweven bekleding.

Ribfluwelen dekentje of kleed

Tijdens de koude periode is een kleed of dekentje van ribfluweel een mooie toevoeging. Niet alleen in de woonkamer, maar natuurlijk ook in de slaapkamer of op jouw terras. Het dikke materiaal houdt je lekker warm en voelt heerlijk zacht aan.

Gordijnen van ribfluweel

Corduroy gordijnen zijn dé oplossing voor een gehorig huis met een vervelende echo. De dikke stof heeft namelijk een geluiddempende werking. Het is daarnaast goede isolatie als je nog geen dubbel glas hebt.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply