42

Chalk Paint™ van Annie Sloan in Leerdam

chalk paint

Vlakbij mijn huis, in Leerdam, zijn de deuren geopend van Auberge des Rêves. De Auberge is een mooie knusse winkel vol met artikelen en voorbeelden van Chalk Paint™ van Annie Sloan; daarnaast kun je er ook workshops volgen om goed met de verf om te gaan en fijne kneepjes te leren…

 

Chalk Paint™

Chalk Paint™ is een decoratieve verf in prachtige stevige kleuren, die je ook onderling eindeloos kunt mengen. Hierdoor kun je precies de kleuren maken die je zoekt en mooi vindt. Met deze verf hoef je niet te schuren, in bijna alle gevallen ook niet te gronden en de verf hecht op bijna alles. Chalk Paint™ is in 1990 ontwikkeld door Annie Sloan en bestaat daarmee al meer dan 25 jaar! De kwaliteit heeft zich inmiddels dubbel en dwars bewezen en de verf is een echt blijvertje. Hou je erg van de poederige uitstraling, dan kun je het ook op de muur gebruiken. Voor wanden die heel veel te verduren hebben is er ook de extra matte afwasbare Wall Paint verkrijgbaar, die je ook kunt gebruiken als krijtbord.

 

Het gebruik op meubelen

Zoals gezegd is meubels opknappen met deze verf niet heel moeilijk. Als je aan de slag gaat moet je de volgende stappen goed doorlopen:
1. Je kiest je favoriete kleur en maakt je meubel goed schoon met water met St. Marc Express of ammonia. Als het goed droog is, kun je aan de slag.
2. Kies de juiste kwast die bij je uitstraling past en begin met verven. Dit kan netjes, maar je kunt de verf ook kriskras aanbrengen. Als je meerdere lagen aanbrengt, moet je het steeds even laten drogen. Op de site van Auberge des Rêves vind je precies de juiste tips.
3. Als je tevreden bent, breng je een dunne laag Soft Wax Clear aan. De Chalk Paint™ en de wax vormen samen een stevige verbinding, waardoor je je meubel gewoon met een vochtige doek kunt schoonmaken. Na 3 weken is de wax volledig uitgehard, dan hoef je niet meer zo voorzichtig te doen.
4. Als je je meubelen een oude look wil geven, kun je de verf er iets afschuren en/of bewerken met Soft Wax Dark.

 

Workshops

Anne Maij is naast official stockist ook gecertificeerd om verschillende workshops te verzorgen. In het atelier bieden ze 2 workshops aan:

* De workshop Basistechnieken is handig als je nog niet eerder met Chalk Paint™ hebt gewerkt en/of wilt leren wat je er allemaal mee kunt! Je leert deze avond diverse technieken en vaardigheden om met Chalk Paint™ aan de slag te gaan; op een plankje oefen je met technieken als “distressen”, craqueleren en verouderen met clear & dark wax. Ook komt de techniek van het waxen uitgebreid aan bod.

* De workshop Vervolgtechnieken  biedt nog eens 3 technieken die je onderling kunt combineren. Je leert sjabloneren, decoupage en fijn craquelé-effect m.b.v. de craqueleurset van Annie Sloan en Soft Wax Dark. Deze technieken pas je toe op een opbergdoos waar je thuis je spullen in kunt opbergen…

 

Mocht je in de buurt zijn, dan is een bezoek aan de Auberge een echt aanrader. Anne weet veel en kan heel geduldig kleuren mengen. Ik weet zeker dat je daarna tevreden thuis aan de slag gaat om een meubel op te knappen. In de winkel is genoeg inspiratie te vinden!

Chalk Paint™

boeken met inspiratie over de Chalk Paint™ van Annie Sloan in de winkel

Chalk Paint™

bord met kleurstalen van de Chalk Paint™

Chalk Paint™

een stapel inspirerende boeken om aan de slag te gaan met Chalk Paint™

Chalk Paint™

een vaas met fijn craquelé-effect in de workshop voor gevorderden

Chalk Paint™

een gezellig hoekje in de Auberge

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply