36

8 handige verhuistips op een rij

Iedereen roept al snel dat verhuizen heftig is, maar als je ergens tegenop ziet of verwacht dat het moeilijk zal worden, dan gaat dit ook gebeuren… Daarom is het goed om te bedenken dat verhuizen een uitdaging is, die je goed aan kunt! #tjakka

voordelen van verhuizen

Verhuizen heeft veel voordelen, allereerst verhuis je meestal naar een huis dat beter bij je situatie past. Een verhuizing is een nieuwe start, want bij een verhuizing ga je alles in je huis langs en bedenk je of je het wel of niet mee wilt nemen. Op deze manier ga je goed ‘ontspullen’, we hebben echt te veel in huis staan en goed opruimen brengt veel ruimte. Verder wil je een nieuw huis helemaal eigen maken voor je erin trekt, dus zul je alles schoonmaken en het in de verf zetten. Als laatste is een nieuw huis een nieuw avontuur. Er zijn nieuwe plekken om te ontdekken, nieuwe mensen om te ontmoeten en er zullen nieuwe uitdagingen langs komen, spannend!

8 handige verhuistips

Verhuizen gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot en je mag er best tegenop zien. Maar, er zitten ook mooie kanten aan, om je te helpen deze te zien, zet ik acht handige tips op een rij:

 

tip 1. Zie het als uitdaging

Je mag best tegen een verhuizing op zien, maar je kunt het ook benaderen vanuit een positieve kant en het als een fijn avontuur tegemoet zien. Je hebt een mooi einddoel: je komt in een mooi fijn nieuw nest. Kijk dus steeds naar het einddoel en wees blij dat het doel steeds dichterbij komt.

 

tip 2. Voorkom stress

Alles waar ’te’ voor staat is niet goed, maar eerlijk is eerlijk: stress is best gezond. We kunnen niet zonder stress om alert te blijven. Luister in de verhuisperiode goed naar je lijf, zodra de stress te hoog wordt, moet je even een pas op de plaats doen. Stress verklein je door regelmatig te sporten, een goede planning te maken, tijd in te ruimen voor ontspanning en goed en gezond eten te eten.

 

tip 3. Vervelende dingen eerst

Bij verhuizen horen ook zaken die niet leuk zijn, zorg dat je deze eerst doet. Voor mijĀ  is dat het invullen van formulieren, het overzetten van abonnementen en het doen van ander papierwerk. Plan deze taken zo vroeg mogelijk in, anders schuiven ze vooruit en blijven ze als een donkere wolk boven je hoofd hangen.

 

tip 4. Hulp vragen

Voor veel mensen is hulp vragen echt moeilijk, maar in deze tijd zul je dit echt moeten doen. Je hebt mensen nodig voor sjouwwerk, schilderwerk, inpakwerk, een lekkere maaltijd, oppas, schoonmaken en ga zo maar door. We weten eigenlijk wel dat anderen graag een handje meehelpen, geef ze die kans!

 

tip 5. Denk in oplossingen

Deze zinstrofe klinkt makkelijk, maar als je moe bent, is het niet altijd gemakkelijk om oplossingen te bedenken. Ben je even moe en komt het even op je af… ga gewoon even zitten, tel tot 10 en bedenk dat ‘een probleem een uitdaging is en een oplossing is gewoon doen’.

 

tip 6. Plan de verhuizing

Verhuizen is een klus: je moet je spullen inpakken, ze vervoeren en vervolgens weer uitpakken en een plek in je nieuwe huis geven. Misschien denk je dat verhuizen heel duur is, maar verhuisbedrijf Utrecht vindt dat professioneel verhuizen voor iedereen bereikbaar moet zijn. Daarom doen ze het helemaal anders, ze zijn een low budget verhuisservice. Zij kunnen al verhuizen vanaf 85 euro per dagdeel, inclusief een verhuiswagen van 22m3 en een ervaren verhuizer. Kijk: als dit veel stress weg kan nemen, zou ik het wel weten…

 

tip 7. The day after

Als de verhuisdag voorbij is, is de klus nog niet geklaard. Allereerst moeten alle spullen een goed plekje krijgen. Doe dit gelijk goed, want opnieuw doen, doe je gewoon niet en dan blijft het slordig. Verder moet het oude huis leeg en schoon achtergelaten worden. Overdenk hoe je dit wilt aanpakken en vergeet niet om hulp van anderen te vragen…

 

tip 8. Een goede voorbereiding

Als laatste noem ik dat het maken van een goede planning en checklist veel voordelen heeft. Dit brengt rust, zodat je je aandacht op andere zaken kunt richten. Verder weet je zeker dat je niets vergeet en het leukste van al: je kunt zaken afstrepen en je lijstje wordt steeds korter. Deze verhuischecklist is een goede lijst, omdat het ook gelijk een tijdspad aangeeft.

 

Ik wens je veel succes toe en vooral veel verhuisplezier!

verhuistips

een schema om te ontspullen via

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply